• Kúzelný karneval
          • Kúzelný karneval

          • 1. stupeň

            Dňa 13.2.2024 sme v našej škole zorganizovali karnevalovú show pre žiakov 1. stupňa s vystúpením známeho kúzelníka Wolfa, ktorý nám pridal trochu mágie do tohto špeciálneho fašiangového obdobia. Jeho úžasné kúzla a Sranda Banda pobavili nielen našich žiakov, ale aj pedagógov. Deti a učitelia sa predviedli v nádherných a originálnych kostýmoch, naučili sa nové tanečné kroky a s radosťou a veľkou chuťou pretancovali zvyšok  show. Atmosféra bola skvelá a po skončení sme sa s úsmevom na tvári vrátili do tried. Všetci sa už tešíme, že si to opäť o rok zopakujeme.

            Za prípravu a karnevalovú výzdobu ďakujeme Mgr. Alžbete Koščákovej, Mgr. Márii Dudaškovej  a taktiež žiakom 2. stupňa, ktorí pomáhali pri výzdobe a upratovaní telocvične. 

            (foto vo fotoalbume, facebook)

        • Lyžiarsky výcvik - Ski Opalisko, Hotel Moravica - Liptovský Ján
          • Lyžiarsky výcvik - Ski Opalisko, Hotel Moravica - Liptovský Ján

          • 7. ročník

            V dňoch 22.01. – 26. 01.2024  a 05.02. – 09.022024 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik   žiakov siedmeho ročníka. Tohto roku sme sa rozhodli pre zmenu miesta lyžiarskeho výcviku. Žiaci boli ubytovaní v Hoteli Moravica v Liptovskom Jane a výuka lyžovania prebiehala v lyžiarskom stredisku Ski Opalisko v Závažnej Porube. Lyžiarskeho výcviku sa tento rok zúčastnilo 103 žiakov z piatich tried siedmeho ročníka, ktorí boli rozdelení na dva turnusy.

            Lyžiarsky výcvik  prebiehal podľa stanoveného výcvikového plánu. Ako každý začiatok, aj ten náš bol opäť náročný. Žiakov  sme rozdelili do štyroch  výkonnostných skupín. V prvom turnuse bola organizácia o to náročnejšia, že skupinu tvorilo až 58 žiakov z troch tried. Na druhom turnuse sme mali spolu 45 žiakov, no na tomto turnuse nás zas potrápilo počasie. Počas celého týždňa sa teploty pohybovali v plusových hodnotách a tak aj lyžovačka bola o to ťažšia.

            Prvé dva dni lyžiarskeho výcviku nám stále dávajú poriadne zabrať. Najmä práca s treťou a štvrtou skupinou, kde je práca so začiatočníkmi vždy najťažšia. Žiaci sa postupne oboznámili s lyžami  a svahom, vyskúšali si prvý oblúk, prvé zastavenie, jazdu na vleku, ale aj prvý pád.

            Žiaci, ktorí už v minulosti stáli na lyžiach boli zaradení do prvej a druhej skupiny, v ktorých zdokonaľovali svoje lyžovanie so svojimi inštruktormi. Základom ich práce bolo zvládnuť jazdu v carvingovom oblúku, napojenie jednotlivých oblúkov, ako aj rýchlejšiu a dynamickejšiu jazdu. Každá skupina splnila svoj stanovený cieľ a na konci výcviku všetci žiaci zvládli  jazdu na svahu.

            V rámci regenerácie a oddychu sme zavítali do najväčšieho Aquaparku na Liptove. Žiaci si tak mohli oddýchnuť v termálnych bazénoch, zabaviť sa na toboganoch a zacvičiť si aquagym.   

            Ďakujem všetkým kolegom, ktorí sa podieľali nie len na realizácii, ale aj príprave lyžiarskeho výcviku. Ďalej zdravotnej sestre Anne Selvekovej za lekársku starostlivosť a samozrejme žiakom za ich výborné správanie počas celého lyžiarskeho výcviku.  Veríme, že si žiaci odnášajú krásne spomienky a budú naďalej zdokonaľovať svoje lyžiarske schopnosti a zručnosti.

            Kolektív LV: Mgr. Róbert Duda, Mgr. Mária Hudáčeková, Mgr. Tomáš Hudáček, Mgr. Anna Budzáková, Mgr. Štefan Halčin, Anna Selveková

            Zodpovedný učiteľ: Mgr. Róbert Duda

          • "...A SLOVO BOLO U BOHA..."

          • krajské kolo

            Dňa 09.02.2024 sa víťazi školského kola zúčastnili krajskej súťaže v umeleckom prednese kresťanskej poézie a prózy „...a Slovo bolo u Boha...“ Súťaž organizovala Spojená škola sv. Jána Pavla II. v Poprade. V prednese poézie v III. kategórii sa podarilo Gabrielovi Badovskému získať 2. miesto a za prednes poézie v IV. kategórii získala Zuzana Fudalyová 3. miesto. Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

            Za súťaž boli zodpovedné  Mgr. Viera Lizáková , Mgr. Katarína Budzáková.

        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

          • školské kolo

            Dňa 06. februára sa uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády kategórie E.  Do tejto súťaže sa zapojilo 22 žiakov 6. – 9. ročníka. Žiaci súťažili v odbornosti: zoológia so zameraním na živočíchy vôd a ich okolia. Žiaci sa na súťaž pripravovali najmä  z odporúčanej literatúry a z metodických listov, pretože mnohé poznatky potrebné na súťaž boli nadstavbové. Od žiakov sa vyžadovala znalosť slovenského a vedeckého názvu, systematické zaradenie, poznatky o stanovišti, potrave, rozmnožovaní, starostlivosti o potomstvo, ochrane. Značná  časť súťaže bola zameraná na identifikáciu a správne pomenovanie živočíchov. Žiaci si preverili vedomosti v online teste. Víťazom školského kola BIO sa stala  Barbora Konopová z IX. D, získala 75 bodov z max. počtu 100, na 2. mieste skončila Nikola Lettlerová z VIII. A   62, 5 b.  a 3. miesto obsadila Vivien Helena Stupáková s rovnakým počtom bodov, ale mala dlhší čas riešenia testu. Okrem týchto žiačok sa úspešnými riešiteľkami tejto olympiády stali aj Nina Sulítková zo VII. B a Natália Halčinová zo VI. C . Víťazkám  a úspešným riešiteľkám blahoželáme! Barbora a Nikola budú našu školu reprezentovať 11. apríla na okresnom kole. Poďakovanie patrí všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili tejto  neľahkej súťaže a pánovi učiteľovi Ing. Stanislavovi Halčinovi za technickú pomoc pri realizácii tejto súťaže.

            Za olympiádu boli zodpovedné Ing. Mária Švorcová a Mgr. Lucia Rabárová.

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

          • školské kolo

            Dňa 08.02.2024 sa konalo školské kolo chemickej olympiády. Súťaž je určená pre žiakov deviateho ročníka. Tohtoročné úlohy boli zamerané na vlastnosti významných prvkov druhej skupiny v periodickej sústave prvkov – vápnik a horčík. Štyria žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi.

            Poradie:

            1. miesto: Kamil Koščák, 9.B

            2 .miesto: Pavol Bobko, 9.C

            3. miesto: Veronika Galliková, Michaela Čerpáková, 9.B

            Úspešným riešiteľom blahoželáme! Žiaci nás budú v marci reprezentovať na okresnom kole.

            Zodpovedný učiteľ: Mgr. Jana Figlárová

          • Fašiangové šišky a fašiangový sprievod

          • reginálna výchova - MŠ + 1. stupeň ZŠ

            Tak ako v niektorých dedinách a mestách, tak aj v našej škole sme  si pripomenuli staré tradície fašiangovým sprievodom. Po niekoľkodňovom nacvičovaní piesní sme sa 9.2.2024 v dopoludňajších hodinách „vystrojili“ na FAŠIANGOVÝ SPRIEVOD. Poobliekali sme sa do masiek, krojov a začali sme fašiangovať  po všetkých triedach našej spojenej školy. Všetci nás vrelo privítali, navzájom sme sa pohostili a spoločne sme si zaspievali a zatancovali.  Sprievod sme ukončili spoločným spevom piesne Fašiangy Turíce. Vyčerpávajúci deň sme ukončili v triedach posedením pri skvelom pohostení a občerstvení, ktoré od skorého rána piekli pani učiteľky a taktiež aj rodičia za, čo im touto cestou ďakujeme. Veríme, že ľudové tradície v takomto príjemnom duchu sa u nás zachovajú čo najdlhšie.

            Za prípravu a realizáciu tejto aktivity veľmi pekne ďakujeme Mgr. Helene Hudáčkovej, Mgr. Ružene Vaverčákovej, triedným učiteľkám, pani asistentkám a pani učiteľkám z materskej školy.

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • 2. stupeň - školské kolo

            Súťaž bola venovaná najväčšiemu slovenskému básnikovi P. O. Hviezdoslavovi. Žiaci sa prezentovali prednesom poézie a prózy v dvoch kategóriách: 2. kat.: 5. - 6. ročník a 3. kat.: 7. – 9. ročník. Výkony žiakov hodnotila porota v zložení: 2. kat. Mgr. Renáta Fudalyová, Mgr. Jana Budzáková  Mgr. Simona Zuzana Lizáková a v 3. kat. Mgr. Slava Kolumberová, Mgr. Iveta Pavlíková a Mgr. Daniela Sarnová.

            Vyhodnotenie súťaže:

            2. kategória: próza -     1. miesto - Paula Majerčáková, VI.C (Mgr. S. Z. Lizáková)
                                                 2. miesto - Gabriel Badovský, V.C (Mgr. J. Budzáková)
                                                 3. miesto - Sára Stupáková, V. A (Mgr. R. Fudalyová)
            Odmenili sme ešte jednu žiačku Barboru Halčinovú, VI.D (Mgr. S. Z. Lizáková)

                                  poézia -  1. miesto - Katka Majerčáková, VI. C (Mgr. S. Z. Lizáková)
                                                 2. miesto - Emília Lizáková, V.C Mgr. J. Budzáková)
                                                 3. miesto - Kristián Batory, V.C (Mgr. J. Budzáková)

             

            3. kategória: próza -    1. miesto – Viktória Andrašiová IX.B (Mgr. D. Sarnová)
                                                2. miesto – Liliana Petrasová VII.D (Mgr. R. Fudalyová))
                                                3. miesto - neudelené
                       

            poézia-                        1. miesto – Laura Majerčáková VIII.D (Mgr. J. Budzáková)

                                                2. miesto – Zuzana Fudalyová ( Mgr. J. Budzáková)
                                                3. miesto – Tadeáš Majerčák VII.B (PaedDr. M. Budzáková)

                                                     Zdenka Galliková IX.D (Mgr. Iveta Pavlíková)

            Víťazi postupujú do obvodového kola v Kežmarku, ktoré sa uskutoční v marci 2024. Vyhodnoteným žiakom blahoželáme a vyjadrujeme pochvalu všetkým účastníkom súťaže!

            Ďakujeme kolegyniam za prípravu žiakov a účasť na podujatí.

            Za súťaž boli zodpovedné Mgr. Iveta Pavlíková a Mgr. Daniela Sarnová.

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • školské kolo - 1. stupeň

            V utorok 6.2.2024 sa uskutočnila na prvom stupni súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Jej cieľom bolo priblížiť žiakom krásu slovenského jazyka a literatúry. Súťaže sa zúčastnilo 39 žiakov prvého až štvrtého ročníka. Pri hodnotení sa porota zameriavala na výber textu, hlasovú, rečovú techniku a umelecký prednes. Ďakujeme recitátorom a ich učiteľom za zodpovednú prípravu. Výhercom srdečne blahoželáme!

            Vyhodnotenie :

            Kategória – Próza:   1. miesto – Vanesa Vidová  2. D - Gabriela Kreheľová – Ako sme si kúpili psa

                                               2. miesto – Lívia Fudalyová  4. A

                                               3. miesto – Vivien Koščáková  2. C

            Kategória – Poézia:  1. miesto - Dominika Galliková 3. C -  Krista Bendová - Gusto

                                                2. miesto - Petronela Frankovská 4. B

                                                3. miesto – Andrea Žmijovská – 2. A

             

            Zodpovedný učiteľ:  Mgr. Slávka Lampartová, Mgr. Veronika Lizáková 

        • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku
          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

          • Kežmarok

            Žiaci piateho až šiesteho ročníka sa dňa 2. februára 2024 v Kežmarku zúčastnili na divadelnom predstavení v anglickom jazyku. Pre žiakov bolo pripravené predstavenie pod názvom Dick Whittington and his cat. Predstavenie bolo prezentované zaujímavou a pútavou hrou v roli chudobného Dicka a jeho mačky, ktorý vďaka mačke získal bohatstvo a slávu.

            Cieľom predstavenia v anglickom jazyku bolo atraktívnou a hravou formou umožniť žiakom zdokonaľovať si vedomosti z cudzieho jazyka a nadobudnúť schopnosť bezprostrednej interakcie. Úroveň jazyka bola primeraná ich vedomostiam i schopnostiam porozumieť textu. Výborné herecké obsadenie, scéna, efekty aj nápadité kostýmy sa žiakom veľmi páčili.

            Za organizáciu tejto akcie bola zodpovedná Mgr. Iveta Budzáková.