• NAJ ŠKOLA a naše LENDACKÉ STRELY
          • NAJ ŠKOLA a naše LENDACKÉ STRELY

          • NAJ ŠKOLA je zábavno-vedomostná súťaž RTVS,  v ktorej základné školy súťažia o 10 000 €. Medzi 72 základnými školami bola aj naša Základná škola Lendak. 28.1.2023 súťažili práve naši žiaci, LENDACKÉ STRELY. (Natáčať sme boli v máji 2022.) Záznam, ako sme postúpili do osemfinále, medzi 24 úspešnejších škôl, si môžete pozrieť z archívu RTVS, alebo na našej webstránke, v sekcii Zo života školy, alebo v linku nižšie.

            Príjemné sledovanie!

        • Snehové sochy
          • Snehové sochy

          • školská súťaž

            Dňa 24.1.2023 sa za krásneho počasia  uskutočnila súťaž v stavaní snehových sôch. 27 žiakov z tretieho až šiesteho ročníka premenili kopy snehu na  zaujímavé  snehové sochy.  Súťažiaci  obratne narábali s lopatami a iným náradím, sochy pekne vyzdobili a skrášlili okolie našej školy zvieratkami, rôznymi  postavičkami, snehuliakmi...   Žiaci  si vzájomne pomáhali a  tešili sa z príjemne stráveného popoludnia na čerstvom vzduchu.

            Výsledky :

            Mladší žiaci :

            1.  Ema Stolárová, Lucia Majerčáková, Barbora Majerčáková  -  III. A

            2. Ján  Nebus  IV. C

            3. Nela Halčinová IV. C, Natália Bekešová IV. D

               

            Starší žiaci :

            1. Paula Majerčáková V. C, Sebastián Halčin III. C

            2. Natália Neupauerová, Viktória Stupáková, Dominika Hudačeková  - V. A

            3. Anna Budzáková, Natália Halčinová – V. C

             

        • Regionálne kolo recitačnej súťaže ...a Slovo bolo u Boha...
          • Regionálne kolo recitačnej súťaže ...a Slovo bolo u Boha...

          • Dňa 20.1. 2023 sa v priestoroch Spojenej školy sv. Jána Pavla II. v Poprade uskutočnila recitačná súťaž „...a Slovo bolo u Boha...“. Súťaže sa zúčastnila žiačka 6.D triedy - Liliana Petrasová,  3.kategória –próza,  žiačka  8.B triedy - Viktória Andrašiová, 4.kategória - próza a žiačka  9.C triedy- Blažena Halčinová, 4. kategória – poézia. Hoci naše žiačky nezískali umiestnenie, statočne bojovali, reprezentovali našu školu, a preto im patrí poďakovanie, ako aj pani učiteľkám, ktoré ich na súťaž pripravovali.

            Za súťaž bola zodpovedná Mgr. Anna Budzáková.

        • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku
          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 19.01.202 sa v priestoroch Centra voľného času v Kežmarku uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnili aj naši žiaci. Testovanie pozostávalo z dvoch častí: písomnej a ústnej. Písomná časť bola zameraná na testovanie počúvania s porozumením, čítania s porozumením, praktického používania gramatiky a slovnej zásoby. Ústna časť testovala zvládnutie situačnej úlohy a prerozprávanie príbehu na základe obrázku. Súťažilo sa v dvoch kategóriách - 1A a 1B. V prvej kategórii sa Nina Sulitková, žiačka 6.B triedy, pri premiérovej účasti stala úspešnou riešiteľkou a vybojovala 3.miesto. V druhej kategórii našu školu reprezentoval Martin Neupauer, žiak 9.A triedy, ktorý bol taktiež úspešným riešiteľom a získal 7. miesto. Za prípravu žiakov na olympiádu boli zodpovední Mgr. Anna Budzáková a Mgr. Martin Habiňák.

          • Plavecký výcvik

          • 3.a 4. ročník

            Plávanie je jeden z najzdravších športov, ktorý je vhodný pre všetky vekové kategórie. Žiaci tretieho a štvrtého ročníka absolvovali v termínoch od 11.10.2022-12.1.2023 základný plavecký výcvik v Základnej škole v Ľubici. Rozdelení boli do jednotlivých skupín. Pod vedením skúseného plavčíka postupne odbúravali strach z vody a  naučili sa zvládnuť základné plavecké zručnosti, preplávať jednotlivé vzdialenosti rôznymi plaveckými štýlmi ako znak, kraul, prsia. Žiaci boli disciplinovaní, snaživí, aktívni a na konci kurzu každý získal "Mokré vysvedčenie".

             Vyvrcholením plaveckého výcviku boli preteky najlepšieho plavca v jednotlivých ročníkoch.

             Najlepší plavci za 3. ročník:

            1. miesto: Dominika Stolárová 3.C

            2. miesto: Marek Halčin 3.C

            3. miesto: Terézia Koščáková 3.B    

            4. mesto: Adrián Hudák 3. A

            Najlepší plavci za 4. ročník:  

            1. miesto: Emanuel Hudáček 4.B

            2. miesto:  Gabriel Badovský  4. C

            3. miesto: Kristínka Halčinová 4.D

            4. miesto: Daniel Gábor 4.B 

            Dominika Stolárová z  3.C postupuje na okresné kolo súťaže "O najlepšieho plavca", ktoré bude v júni. Budeme jej držať prsty! Víťazom blahoželáme!  (foto vo fotoalbume)               

            Za plavecký výcvik boli zodpovedné Mgr. Katarína Budzáková, Mgr. Anna Girgová a pani zástupkyňa Mgr. Renáta Černáková.

        • Vianočné obdobie sme ukončili posviackou školy
          • Vianočné obdobie sme ukončili posviackou školy

          • Dnes, 10.1.2023, sme mali v našej škole významnú udalosť. Uskutočnila sa posviacka školy, tzv. koleda. Náš duchovný otec, ThDr. ICLic. Ján Marhefka, PhD. nám všetkým požehnal a spolu s p.kaplánmi, Mgr. Jánom Zavackým, Mgr. Martinom Zummerom i s pánmi kostolníkmi a žiakmi - miništrantami - prešli každú miestnosť našej základnej i materskej školy. Nazabudli posvätiť i priestory základnej umeleckej školy aj školskej jedálne. Príjemné chvíle nám spestrili aj speváci z DFS Kicorka spolu s ich vedúcou, Mgr. Ivetou Pavlíkovou. Ich nádherne zaspievané koledy nás aspoň trošku vrátili do čas Vianoc. Aj deti MŠ predviedli nádherné vianočné pásmo. Vďaka patrí ich p.učiteľkám Bc.Františke Petrasovej, Bc.Lucii Budzákovej, Bc.Zuzane Halčinovej, Bc.Márii Hudákovej.

            Veríme, že dnešný deň bude pre našich žiakov pamätný a že vzájomná úcta, láska, rešpekt a dobré medziľudské  vzťahy budú stále medzi nami, tak, ako sme prosili v modlitbách.

        • Oznam o výške stravného od 01.01.2023
          • Oznam o výške stravného od 01.01.2023

          • Vážení rodičia, dávame Vám do pozornosti, že od 01.01.2023 sa mení výška stravného v školskej jedálni. Výška denného príspevku na potraviny je stanovená v súlade s platným 2. finančným pásmom A  na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov.

            Mesačný poplatok za stravovanie:    

              -  deti MŠ (2 – 6 rokov)     39,90 € ( 1,90 x 21 dní)

              -  deti MŠ (dotácia, HN)   12,60 € (0,60 x 21 dní)

              - žiaci ZŠ I. stupeň             31,50  € (1,50 x 21 dní)

                 dotácia doplatok             4,20 €   (0,20 x 21 dní)

              -  žiaci ZŠ II. stupeň            35,70 € (1,70 x 21 dní)

                 dotácia doplatok             8,40 € (0,40 x 21 dní)

              -   zamestnanci                     41,58 € (1,98 x 21 dni)

              -  cudzí stravníci                  92,40 € (4,40 x 21 dní)

             

            RÉŽIA PRE VŠETKÝCH ŽIAKOV JE OD 01.01.2023 ZRUŠENÁ!!!!!!!!

            Podrobné údaje pre žiakov - stravníkov - máte zverejnené aj v sekcii ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ - postup, ako platiť stravu MŠ, ZŠ.

            Mária Halčínová, vedúca ŠJ

        • Novoročný vinš
          • Novoročný vinš

          • Vážení rodičia, drahí priatelia školy! Čas rýchlo beží, končí už 9.deň nového roka 2023... v mene vedenia Spojenej školy Lendak Vám chceme poďakovať za Vašu priazeň, spoluprácu a do nového roku popriať veľa zdravia, šťastia, lásky, vzájomného porozumenia a pokoja. Nech s Božou pomocou zvládneme všetko, čo nám nový rok pripravil.

            PaedDr. Mária Budzáková, riaditeľka školy

          • Vianočné vystúpenia DFS Kicorka

          • december 2022

            Spevácka skupina Kicorka aj v roku 2022 rozdávala krásnymi vianočnými piesňami radosť nielen divákom v Kežmarku a Poprade, ale taktiež divákom či poslucháčom na celom Slovensku, nakoľko vianočné programy boli vysielané RTVS, Popradskou televíziou a na Štedrý deň i rádiom Lumen, ktoré prenášalo svätú omšu z baziliky v Kežmarku, počas ktorej Kicorka spievala.

            Hlavnou myšlienkou vianočných koncertov bolo spojiť lokálne kolektívy a prezentovať verejnosti niečo málo z vianočného repertoáru. Kicorka dôstojne reprezentovala svoju obec i školu, na niektoré vystúpenia prišli spievať i bývalé žiačky – Marianna Koščáková, Slávka Halčinová a Miriama Galliková, pretože viacerí speváci ochoreli.  Spevácku skupinu sprevádzala Ľudová hudba DFS Maguráčik z Kežmarku.

            Účinkujúci – Blažena Halčinová (9.C), Júlia Sára Špaková, Nikola Nebusová (9.D), Miroslava Hudáčková, Kristína Lizáková (8.C), Viktória Andrašiová (8.B), Vanesa Hudaček (8.D), Liliana Smoleňáková (6.D), Natália Bekešová, Zuzana Volentierová, Tomáš Budzák, Stanislav Bujňák, Ján Čižík (4.D), Nela Halčínová (4.C), Zuzana Nebusová (4.A), Mariana Galliková, Veronika Majerčáková (3.C), Petronela Frankovská (3.B),  Dominika Galliková (2.C), Martin Koščák (1.A).

            Ďakujeme Mgr. Ivete Pavlíkovej, vedúcej DFS Kicorka a Mgr. Helene Hudáčkovej za energiu, chuť a čas, ktorý venujú práci s deťmi!

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • školské kolo

            Dňa 07. 12. a 08.12.2022 sa uskutočnilo školské kolo Pytagoriády. Cieľom súťaže Pytagoriáda je zmerať si sily žiakov v matematických kompetenciách, postrehu a logike. Vybratí žiaci s plným nasadením riešili 15 úloh. Súťaž pre žiakov 3. a 4. ročníka prebiehala online v učebniach informatiky. Žiaci 2. stupňa riešili Pytagoriádu online formou z domu.

            Výsledky:

            Kategória P3 – 4 úspešní riešitelia z 15

            1. Ema Stolárová  – 3.A (Mgr. Katarína Budzáková)

            2. Dávid Majerčák  – 3.A (Mgr. Katarína Budzáková)

            3. Damián Selvek – 3.A (Mgr. Katarína Budzáková)

            úspešný riešiteľ: Ján Badovský - 3.B (Mgr. Slávka Lampartová)   

            Kategória P4 -   14 úspešných riešiteľov z 21 (o víťazoch rozhodovali sekundy)

            1. Michal Hudaček – 4.B (Mgr. A. Girgová)

            2. Terézia Pjonteková – 4.C (Mgr. E. Dvorčáková)

            3. Vladimír Grich – 4.B (Mgr. A. Girgová)

            úspešní riešitelia:

            4.A.  Adam Petras, Lukáš Majerčák (Mgr. Kostiková)

            4.B. Dominika Grichová, Daniel Gábor (Mgr. Girgová)

            4.C. Emília Lizáková, Kristián Batory, Tobiáš Budzák (Mgr. Dvorčáková)

            4.D. Marián Povec, Natália Bekešová, Tomáš Budzák, Zuzana Volentierová (Mgr. Neupauerová)

            Zodpovedný učiteľ:  Mgr. Eva Dvorčáková, Mgr. Štefan Suchanovský

            Kategória P5 - 59 žiakov, z toho 16 úspešných riešiteľov

            1. Stanislava Halčinová 5.C (Mgr.D. Galliková)

            2. Damián Dvorčák 5.C  (Mgr.D. Galliková)

            3. Lukáš Kačur, Boris Britaňák 5.D (Mgr. G. Karpišová)

            Kategória P6 - 41 žiakov, z toho 16 úspešných riešiteľov

            1. Patrícia Majerčáková 6.B (Ing. M. Sisková)

            2. Alena Halčínová 6.B (Ing. M. Sisková)

            3. Filip Špak 6.A (Ing. D. Adamicová)

            Kategória P7 - 49 žiakov, z toho 3 úspešní riešitelia

            1. Jozef Halčin 7.C (Mgr. G. Karpišová)

            2. – 3. Adam Halčin, František Lizák 7.C (Mgr. G. Karpišová)

            Kategória P8 - 37 žiakov, z toho 27 úspešných riešiteľov

            1.– 2. Samuel Hudaček, 8.C, Tomáš Koščák, 8.D (Ing. S. Halčin)

            3. – 4. Samuel Strela, 8.C, Patrik Majerčák, 8.D (Ing. S. Halčin)

            Zodpovedný učiteľ: Ing. Miroslava Sisková

            Úspešným riešiteľom blahoželáme a vyučujúcim matematiky ďakujeme za prípravu žiakov na Pytagoriádu!