• Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • 2. stupeň

            Dňa 27. 2.2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy "Hviezdoslavov Kubín". Žiaci súťažili v dvoch kategóriách. Porota mala veľmi ťažkú úlohu, pretože súťaže sa zúčastnilo vo všetkých kategóriách spolu 50 žiakov. Táto súťaž má dlhoročnú tradíciu, a  preto nás teší záujem žiakov o prednes. Spomedzi všetkých súťažiacich si umiestnenia vybojovali títo žiaci: 

            II. kategória - próza

                  1. Paula Majerčáková, 5.C (Mgr. S. Z. Lizáková)

                  2. Ema Čižiková, 6.E  (Mgr. J. Budzáková)

                  3. Liliana Petrasová, 6.D (Mgr. R. Fudalyová)

            II. kategória - poézia

                  1. Anna Majerčáková, 6.C (Mgr. R. Fudalyová)

                  2. Karolína Laufová, 6.A (Mgr. S. Z. Lizáková)

                  3. Vivien Stupáková, 6.E (Mgr. J. Budzáková)

             

            III. kategória - próza

            1. Pavol Bobko, 8.C (Mgr. D. Sarnová)

                  2. Viktória Andrašiová, 8.B (Mgr. D. Sarnová)

                  3. Mária Galliková, 7.B  (Mgr. J. Budzáková)

            III. kategória - poézia

                  1. Blažena Halčinová, 9.C (Mgr. D. Sarnová)

                  2. Laura Majerčáková, 7.D (Mgr. J. Budzáková)

            1. Alexandra Budzáková, 8.C (Mgr. D. Sarnová) 

            Úspešným recitátorom srdečne blahoželáme!

            Víťazom budeme držať prsty na okresnom kole v Kežmarku. Vďaka patrí všetkým vyučujúcim, ktorí sa žiakom venovali a pripravovali ich.

            Porota: Mgr. D Sarnová, Mgr. I. Pavlíková, Mgr. A. Budzáková

                         Mgr. R. Fudalyová, Mgr. J. Budzáková, Mgr. S.Z. Lizáková

        • Zdravý chrbátik
          • Zdravý chrbátik

          • 1. stupeň

            V mesiaci február naša zdravotníčka realizovala edukačnú činnosť v triedach prvého a druhého ročníka. Keďže žiaci denne presedia v lavici 4 až 6 hodín jej osveta bola zameraná na správne sedenie v lavici. vysvetlila žiakom pravidlá správneho sedenia a ukázala im cviky, ktoré môžu s pani učiteľkou robiť hocikedy počas vyučovacej hodiny alebo prestávok, prípadne na telesnej výchove. Žiakom vysvetlila, že správne sedenie prispieva k dobrému držaniu tela a zdravej chrbtici. 

            Ďakujeme PhDr. Kataríne Hudačekovej, zdravotníčke za realizáciu tejto preventívnej aktivity!

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • školské kolo, 1. kategória

            V stredu 22.02.2023 sa uskutočnila na prvom stupni súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Jej cieľom bolo priblížiť krásu slovenského jazyka a literatúry. Súťaže sa zúčastnilo 46 žiakov prvého až štvrtého ročníka. Pri hodnotení sa porota zameriavala na obtiažnosť a výber textu, hlasovú, rečovú techniku a umelecký prednes. Ďakujeme recitátorom a ich učiteľom za zodpovednú prípravu. Výhercom srdečne blahoželáme!

            Vyhodnotenie :

            Kategória – Próza: 1. miesto - Dominika Galliková 2. C      (Mgr. Katarína Dravecká)

                                             2. miesto - Gabriel Badovský  4. C        (Mgr. Eva Dvorčáková)

                                             3. miesto - Tomáš Dravecký 2. B           (Mgr. Mária Dudašková)

            Kategória – Poézia: 1. miesto Petronela Frankovská 3. B   (Mgr. Slávka Lampartová)

                                              2. miesto - Alexandra Birošíková 2. C  (Mgr. Katarína Dravecká)

                                              3. miesto – Bianka Budzáková – 4. C   (Mgr. Eva Dvorčáková)  

            Zodpovedné učiteľky:  Mgr. Slávka Lampartová, Mgr. Tatiana Kostiková 

        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

          • školské kolo - kategória E - zoológia

            17. februára sa uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády. Do tejto súťaže sa zapojilo 33 žiakov 6. – 9. ročníka. Žiaci si preverili  vedomosti o živočíchoch lesa.  Žiaci mohli získať v teste maximálne  100 bodov.  Veľmi nás teší, že Nina Sulítková zo VI. B triedy získala až 99   bodov  a stala sa víťazom tejto súťaže. Na druhom mieste skončila Patrícia Majerčáková    zo  VI. B  triedy s počtom bodov 97. Tretie miesto obsadil Samuel Halčin zo VII. D, získal 95 bodov.  Žiaci boli dobre pripravení, všetci súťažiaci  sa stali úspešnými riešiteľmi školského kola Biologickej olympiády. Nina a Patrícia budú našu školu reprezentovať 13.  apríla na okresnom kole. Srdečne blahoželáme a budeme im držať prsty na okresnom kole!

            Zodpovedné učiteľky:  Ing. Mária Švorcová, Mgr. Jana Figlárová                                             

                                                                                                                                     

        • Olympiáda v nemeckom jazyku – krajské kolo, kategória 1C
          • Olympiáda v nemeckom jazyku – krajské kolo, kategória 1C

          • ABC - Centrum voľného času, Prešov

            Olympiáda v nemeckom jazyku je určená pre žiakov základných škôl, osemročných gymnázií a stredných škôl so záujmom o nemecký jazyk a nemecky hovoriace krajiny. Cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v nemeckom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť, zvyšovať záujem o štúdium cudzích jazykov, umožniť porovnanie vedomostí a zručností žiakov v rámci regiónov a na celoštátnej úrovni, prispievať k účelnému využívaniu voľného času žiakov. Dňa 15.02.2023 sa uskutočnilo krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku v Prešove. Našu školu reprezentoval víťaz školského kola – Adam Halčín zo 7.C, ktorý súťažil v kategórii 1C - kategórii germanofónnych žiakov. V tejto kategórii súťažilo 13 žiakov, ktorí absolvovali najskôr písomnú časť(počúvanie a čítanie s porozumením a gramatický test) a v prípade, že žiak dosiahol viac ako 50 % úspešnosť mohol ďalej absolvovať aj ústnu časť, ktorej obsahom bol opis obrázka a voľný rozhovor na dané témy. Náš žiak sa zúčastnil písomnej aj ústnej časti a v silnej konkurencii sa napokon umiestnil na 7. mieste. Adamovi ďakujeme za účasť a vzornú reprezentáciu našej školy!

            Za súťaž bola zodpovedná Mgr. Mária Grichová.

        • Škola priateľská k deťom
          • Škola priateľská k deťom

          • Výchovno- vzdelávacia aktivita

            V rámci programu „Škola priateľská k deťom“, ktorý vytvorila humanitárna organizácia UNICEF, sme dňa 16.2.2023 pripravili pre žiakov siedmeho a ôsmeho ročníka výchovno-vzdelávaciu aktivitu: „Nemrhaj tým, nájdi veciam nové využitie“. Túto tému sme si vybrali preto, lebo náš konzumný spôsob života má negatívne dopady na klimatické zmeny. Cieľom aktivity bolo diskutovať o tom, ako využívame zdroje v každodennom živote, o ochrane klímy, ktorá je Globálnym cieľom 13, ako využívať veci inak, ako načo boli pôvodne určené. Taktiež sa žiaci oboznámili so slovom „udržateľný“ a konceptom Tee- Tote tašky, ktorú si následne aj vyrobili. Tee-Tote tašky si žiaci vyrobili zo svojich starých tričiek, ktoré by možno doma už zahodili, a tak im dali  udržateľnosť- teda schopnosť ďalšieho dlhodobého požívania.

            Zodpovedné koordinátorky za koncepciu ľudských práv: Mgr. Miroslava Grigláková, Mgr. Katarína Halčinová

        • VŠETKY 1.MIESTA PATRILI LENDACKÝM SPEVÁČIKOM
          • VŠETKY 1.MIESTA PATRILI LENDACKÝM SPEVÁČIKOM

          •  MISS  BÁBIKA 2023 – OBVODOVÁ SÚŤAŽ V SPEVE

            15. február 2023 sa opäť niesol v atmosfére ľudových piesní, krásnych uspávaniek a nádherných krojov. Aj tento rok sa naši 8 speváčikovia zapojili do obvodovej súťaže  MISS BÁBIKA v Spišskej Belej, ktorá má široké zastúpenie z rôznych škôl okresu Kežmarok. Súťaž je pre deti vo veku 5 – 8 rokov. Účelom súťaže je predovšetkým rozvíjanie lásky k folklóru a  udržiavanie ľudových tradícií.

            Spojenú školu za najstaršie oddelenie MŠ reprezentovali Katarína Strelová, Veronika Majerčáková a Petra Potanecká, ktorá získala 1.miesto. (Deti pripravila pani učiteľka MŠ Bc. Zuzana Halčinová, hudobný sprievod Mgr. Iveta Pavlíková).

            Za prvý ročník súťažili Martina Halčinová a Laura Špak z 1.D a Martin Koščák z 1.A. Laure sa podarilo vyspievať 3.miesto, no máme šikovných aj chlapcov a Martin získal pre našu školu 1.miesto.

            Za druhý ročník sa súťaže zúčastnili Zuzana Halčinová z 2.A a Dominika Galliková z 2.C. Ďalšie 1.miesto putovalo Dominike.

                        Všetkým deťom ďakujem za dôstojnú reprezentáciu našej školy, taktiež ďakujem rodičom, ktorí prišli do Spišskej Belej podporiť svoje deti.

        • Fašiangové pečenie
          • Fašiangové pečenie

          • prierezová téma  - Regionálna výchova a tradičná ľudová kultúra

            Šišky sú neodmysliteľnou súčasťou tradičných fašiangov. Žiaci prvého stupňa sa v rámci  prierezovej témy – RVTĽK zapojili dňa 14.02.2023 do projektového vyučovania, ktorého cieľom bolo upiecť tradičné  fašiangové šišky a povedať si aj o zvykoch a tradíciách, ktoré sa dodržiavali v období fašiangov v Lendaku. Po skončení karnevalovej zábavy si žiaci dochutili upečené šišky jahodovým džemom a nakoniec posypali práškovým cukrom. Žiakom sa dnešné projektové vyučovanie veľmi páčilo a všetci sa zhodli, že im upečené šišky chutili.

            Veľmi pekne ďakujeme Mgr. Helene Hudáčkovej, Mgr. Ružene Vaverčákovej za prípravu projektového vyučovania a náročné pečenie šišiek pre všetkých žiakov 1. stupňa, v ktorom impomáhali aj ďalšie kolegyne a kolega!