• IBOBOR
          • IBOBOR

          • medzinárodná IKT súťaž

            Žiaci 2. až 9. ročníka sa aj tento rok zapojili do  medzinárodnej IKT súťaže iBOBOR. Táto súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie informačno-komunikačných technológii, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. V súťaži sme mali 55 úspešných riešiteľov. Z nich v štyroch kategóriách boli najúspešnejší títo žiaci:

            Drobec (2.-3. roč.): 1. Adam Gallik III.D, 2. Tomáš Dravecký III.B, 3. Dominika Špaková III.D

            Bobrík (4. a 5. roč.): 1. Lukáš Majerčák V.A 2. Dominika Grichová V.B 3. Vladimír Grich V.B

            Benjamín (6. a 7.ročník): 1. Lucia Stupáková VII.D 2. Nina Sulitková VII.B 3. Tibor Badovský VII.E

            Kadet (8. a 9. ročník): 1. Samuel Halčin VIII.D, 2. Vojtech Sulitka IX.A, 3. Gabriel Halčin IX.B

             

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za ich úsilie  a úspešným riešiteľom blahoželáme!

            Za súťaž boli zodpovední  školský digitálni koordinátori Mgr. Karmen Mazureková a Mgr. Stanislav Halčin.

        • Postupujeme do celoslovenského finále!
          • Postupujeme do celoslovenského finále!

          • Wocabee šampionát, krajské kolo

            Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Žiaci 8.C, víťazi okresného kola, celý týždeň od 06.11. do 10.11.2023 usilovne precvičovali slovnú zásobu z anglického jazyka a získali v krajskom kole šampionátu 2.miesto, vďaka čomu postúpili do celoslovenského finále.  V súťažnom období nahrali denne v priemere 5584 bodov na žiaka. Žiaci v aplikácii získavajú body iba za správne odpovede pri precvičovaní slovíčok. Vďaka tomu, že podali skvelý výkon, zaslúžene postupujú do celoslovenského kola, ktoré začína 21.11.2023 a končí 23.11.2023. Ako darček získali online kurz v aplikácii LangBee, každý v hodnote 6 €.

            Srdečne blahoželáme a držme našim žiakom palce, aby boli úspešní aj naďalej a prebojovali sa svojou usilovnosťou až do medzinárodného finále za účasti celkovo 8 krajín EÚ! Ďakujeme všetkým vyučujúcim, ktorí nám zabezpečili podmienky na dosiahnutie tohto úspechu!

            Zodpovedný učiteľ: Mgr. Jana Figlárová, Mgr. Anna Budzáková

        • Plenárne a triedne rodičovské združenia!
          • Plenárne a triedne rodičovské združenia!

          • pozvánka

            Vážení rodičia!

            Srdečne Vás pozývame na plenárne ZRPŠ, ktoré sa uskutoční dňa 20.11.2023 v priestoroch našej školy o 16:00 hod.  Po plenárnom ZRPŠ budú v triedach pokračovať triedne rodičovské združenia s triednymi učiteľmi.  

            Tešíme sa na stretnutie s Vami!

            Vedenie školy

        • Vďačnosť v škatuľke
          • Vďačnosť v škatuľke

          • školská akcia

            Mesiac október je mesiacom úcty k starším. V našej škole je už tradične spätý s aktivitou pod názvom „Vďačnosť v škatuľke“. Zámerom tejto akcie je poďakovať sa staršej generácii za pomoc a oceniť jej prínos, skúsenosti a znalosti, ktoré nám nepretržite odovzdávajú. Žiaci 1. a 2. stupňa preukázali vďaku tak, že do pripravených škatúľ, ktoré boli umiestnené v každej triede, symbolicky vhodili nejakú drobnosť, ktorou by potešili starších ľudí. A tak sa škatuľky znova naplnili cukrovinkami, potravinami, „handmade“ výrobkami, ponožkami, knihami, kozmetikou,  ale aj  krížovkami, kresbami či básničkami.  Bohato naplnené škatule, ale aj darčekové tašky s „poďakovaním“, boli v posledné októbrové dni odovzdané žiačkami deviateho ročníka do rúk lendackých seniorov.  Dúfame, že sme ich týmto úprimným darom milo prekvapili  a zároveň potešili. Touto cestou by sme chceli poďakovať všetkým žiakom, rodičom, pedagógom, ktorí prispeli alebo pomohli pri príprave a realizácii tejto akcie.

            Koordinátorky: Mgr. Miroslava Grigláková, Mgr. Katarína Halčinová, Mgr. Helena Hudáčková, Mgr. Ján Stupák 

            (foto vo fotoalbume)

        • Olympiáda zo slovenského jazyka
          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • školské kolo

            Súťaž prebiehala v troch kolách. Prvé kolo sa konalo 17.10.2023 online formou. Žiaci počas vyučovania v čase od 9:00 hod. vypracovali test, ktorým boli overované ich vedomosti z predmetu SJL. V súťaži pokračovali 18.10.2023 v popoludňajších hodinách v 2. a 3. kole. V 2. kole mali vykonať transformáciu textu a napísať správu o migrácii vtákov. V 3. kole mali predniesť prejav na tému „Prečo je potrebné zachovať pokoj a ticho počas migrácie vtákov.“ Z výsledkov súťaže vyplynulo, že žiaci nemajú problém s potvrdením teoretických vedomostí. V transformácii textu sa však prejavili nedostatky s dodržaním žánru a ťažkosti s odpútaním sa od predloženého textu. V treťom kole sa  ukázalo, že žiaci, ktorí majú skúsenosti s vystupovaním na verejnosti zvládli prejav lepšie ako žiaci, ktorí sú zvyknutí len memorovať preberané učivo. Keďže okrem jednej žiačky transformáciu textu ostatní nezvládli úspešným riešiteľom sa stala Barbora Konopová z 9.D triedy a postupuje do okresného kola. Na realizácii súťaže sa podieľali Mgr. Daniela Sarnová, Mgr. Iveta Pavlíková, Mgr. Miroslava Grigláková a pri online teste nám pomáhal aj Mgr. Martin Habiňák. Za spoluprácu kolegom ďakujeme a Barborke Konopovej želáme veľa šťastia v okresnom kole!

        • Imatrikulácia prvákov
          • Imatrikulácia prvákov

          • Dňa 27.10.2023 sa uskutočnila imatrikulácia prvákov. Do prváckych tried zavítali rozprávkové bytosti ako princezná, ježibaba a trpaslík. Prváci boli touto návštevou očarení. Princeznej zaspievali a zarecitovali. Trpaslíkovi a ježibabe ukázali ako už vedia písať a počítať. Žiaci nahlas povedali prvácky sľub a nasledovala slávnostná imatrikulácia. Pani riaditeľka PaedDr. Mária Budzáková pomocou čarovnej ceruzky pasovala 101 žiakov za prvákov a pani zástupkyňa Mgr. Renáta Černáková každému odovzdala imatrikulačný diplom. Prváci boli počas imatrikulácie veľmi poslušní. Tým dokázali, že sú z nich už ozajstní školáci. Prajeme prvákom, aby sa im v škole darilo!

            Za imatrikuláciu bola zodpovedná Mgr. Mária Neupauerová.

        • Deň jabĺk
          • Deň jabĺk

          • súťažné popoludnie pre 7. a 8. ročník

            Jablko povzbudzuje nervový systém, minerálmi a vitamínmi posilňuje organizmus a môžu si ho dopriať aj pacienti s cukrovkou. Docenenie jabĺk, ich odrôd aj ovocných sadov patrí medzi hlavné náplne osláv Dňa jablka (Apple Day), známeho aj ako Deň pôvodných odrôd jabĺk. Pripomína sa každý rok 21. októbra, alebo najbližšie k tomuto termínu. Iniciovala ho britská organizácia Common Ground v roku 1990 a už v roku 1991 sa konalo vyše 50 podujatí.

            Podľa organizátorov Dňa jabĺk jeho hlavným obsahom má vždy byť oslava aj zdôrazňovanie bohatstva odrôd tohto ovocia. Podstatná myšlienka tohto dňa spočíva v tom, aby človek nikdy nezabudol, že jablko predstavuje symbol fyzickej, kultúrnej i genetickej pestrosti.

            Na Deň jabĺk sme si pre žiakov 7. a 8. ročníka pripravili náučné, ale aj zábavné popoludnie.  Žiaci sa dozvedeli o starých odrodách jabĺk, o priebehu vývoja jablka až po ich kúpu na pultoch v obchode, tiež spoznali jablko roku 2023. 
            Následne ich čakali rôzne súťaže, ktorých hlavnou pomôckou bolo jablko/jablká...súťaže  v šúpaní jabĺk (najdlhšia šupka), čistení jabĺk, ochutnávke jabĺk, ...a mnoho ďalších súťaží, s ktorými sa popasovali jednotlivé skupiny tried. Žiaci súťažili v dvojčlenných a trojčlenných družstvách. 

             

            Umiestnenie:

            1. miesto         8. D (Miriam Vidová, Zuzana Fudalyová)                                                   21 b

            2. miesto         7. E (Miriam Galliková, Kristína Gallíková)                                                19 b

            3. miesto         8. C (Petra Lizáková, Klaudia Neupauerová)                                              18 b

             

            Za túto aktivitu bol zodpovedné Mgr. Daniela Galliková, Ing. Darina Adamicová.

        • Naša škola je víťazom okresného kola  Jazykového WocaBee šampionátu!
          • Naša škola je víťazom okresného kola Jazykového WocaBee šampionátu!

          • Žiaci triedy 8.C ANJ získali prvenstvo v precvičovaní slovnej zásoby v okresnom kole súťaže a postupujú do krajského kola. V októbri sa žiaci našej školy zapojili do Jazykového WocaBee šampionátu. Jedná sa o súťaž v učení slovíčok cudzieho jazyka, v ktorom medzi sebou súperia študenti všetkých cudzích jazykov od základných škôl až po gymnáziá, a to nielen na Slovensku, ale aj v susednej Českej republike. Šampionát prebieha výhradne online, v inovatívnej aplikácii na učenie cudzích slovíčok  s názvom WocaBee. Celkovo sa do súťaže zapojilo celkovo viac ako 60 000 žiakov. V našom okrese sa najusilovnejšími žiakmi stali žiaci našej školy, gratulujeme triede: 8.C ANJ, ktorú vedie p. uč. Mgr. Jana Figlárová. Žiaci získali prvenstvo vďaka tomu, že v súťažnom období 23.10. - 27.10.2023 nahrali denne v priemere 1286 bodov (tzv. WocaPoints) na žiaka. Žiaci v aplikácii získavajú body iba za správne odpovede pri precvičovaní slovíčok. Vďaka tomu, že podali skvelý výkon, sa stali okresnými WocaBee šampiónmi a zaslúžene postupujú do krajského kola, ktoré začína 6.11.2023 a končí 10.11.2023. Darilo sa aj druhej skupine 8.C triedy, ktorú vedie p.uč. Mgr. Anna Budzáková. Obsadili 3.miesto s denným priemerom 662 bodov a rovnako postupujú do krajského kola.

            Držme našim žiakom palce, aby boli úspešní aj naďalej a prebojovali sa svojou usilovnosťou až do česko-slovenského finále Jazykového WocaBee šampionátu!

            Za súťaž bola zodpovedná Mgr. Jana Figlárová a vyučujúci ANJ na druhom stupni.

        • Súťažíme v jazykoch s WocaBee
          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • 5. až 9. ročník

            Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee. Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci. Aplikácia navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači. Triedy aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny nielen pre seba, ale aj pre vyučujúcich a pre našu školu. Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné výsledky!
            Držíme im v súťaži palce!

            Zodpovedný učiteľ: Mgr. Jana Figlárová a vyučujúci ANJ na druhom stupni