• Ponuka práce - účtovníčka, kuchárka či učiteľ ZUŠ
          • Ponuka práce - účtovníčka, kuchárka či učiteľ ZUŠ

          • Spojená škola Lendak ponúka prácu pre učiteľov ZUŠ, účtovníčku/mzdovú účtovníčku, kuchárku či špeciálneho pedagóga, alebo pedagogického asistenta  zameraním na autizmus. Viac informácií sa dozviete na hlavnej lište O ŠKOLE, v sekcii Rôzne - pracovné ponuky.

        • NAJ škola - semifinále 22.4.2023 na Jednotke
          • NAJ škola - semifinále 22.4.2023 na Jednotke

          • 22.4.2023 (sobota) o 9.10 hod. sa na RTVS 1 uskutoční zábavno-súťažná  šou NAJ škola 2023. Do semifinále, ktoré sa natáčalo v októbri 2022, sa prebojovali aj naši žiaci. Súťažili s družstvami z Levoče a Spišskej Novej Vsi. Štastie tentoraz pri nás nestálo, no ostali nám pekné spomienky. Poďme sa na ne pozrieť spolu!

        • Jazykový kvet  - krajské finále!
          • Jazykový kvet - krajské finále!

          • Prešov

            Žiaci našej školy sa zúčastnili krajského finálového kola - Jazykový kvet v Prešove,  na ktorej  prezentovali Vianočnú koledu od Charlesa Dickensa. Na súťaži  obsadili krásne 2. miesto. Ich predstavenie bolo zaujímavé a dokázalo divákov vtiahnuť do príbehu.  Po návštevách ducha Marleyho a duchov minulosti, prítomnosti a budúcnosti sa Scrooge, starý lakomec,  premení na milšieho a nežnejšieho muža. Aj keď sa našim žiakom nepodarilo postúpiť na celoslovenské kolo súťaže Jazykový kvet, môžu byť na svoj výkon hrdí. Bolo vidieť ich sklamanie, no určite ich táto skúsenosť posunula jazykovo vyššie a zároveň získali nové zážitky. Na tejto súťaži sa zúčastnila aj Ružena Galliková z 8.D, ktorá súťažila v prednese anglickej prózy a získala pekné 3.miesto.

            Próza: prednes - prevzatá tvorba:

            1. Ruženka Galliková – 8.D

            Dramatizácia :13 žiakov:

            Menoslov hercov - dráma:

            1. Galliková Vanesa –7.A

            2. Grich Ján –6.B

            3. Koščák Adrián –7.A

            4. Majerčáková Patrícia –6.B

            5. Majerčáková Paulína –6.B

            6. Maliňak Patrik –6.B

            7. Selveková Stanislava –6.C

            8. Smoleňáková Michaela –6.A

            9. Sulitka Vojtech – 8.A

            10. Sulitková Nina –6.B

            11. Špaková Mária 7.D

            12. Galliková Laura- 6.B

            Zvukár, osvetľovač:

            13. František Lizák –7.C

                 Všetkým žiakom blahoželáme k úspechu  a ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy a obce! Želáme im veľa ďalších úspechov v budúcnosti. A ktovie, možno o rok budú mať opäť príležitosť zúčastniť sa nasledujúceho ročníka Jazykového kvetu. Veľká vďaka patrí aj pani učiteľke Mgr. Aničke Budzákovej, ktorá trpezlivo  pripravovala žiakov na súťaž a aj všetkým, ktorí jej pomáhali!

             

        • Zdravotnícky pracovník v ZŠ - možnosť práce
          • Zdravotnícky pracovník v ZŠ - možnosť práce

          • Spojená škola Lendak vyhlasuje výberové konanie na obsadenie pracovnej pozície Zdravotnícky pracovník v základnej škole. Predpokladaný nástup tohto nepedagogického pracovníka je 1.5.2023, pracovné miesto je aktuálne do 31.8.2024. Základná zložka mzdy  je 1100 € /brutto/. Pracovný čas od 7:00 - do 15:00 hod. 

            Popis pracovných činností a podmienky na výkon školského zdravotníckeho pracovníka nájdete v prílohe.

            Žiadosť a potrebné doklady je možné doručiť čo najskôr na sekretariát Spojenej školy Lendak. Výberové konanie sa uskutoční 28.4.2023 o 13.00 hod.  v riaditeľni  Spojenej školy Lendak.

            V prípade neobsadenia zdravotníckeho pracovníka  v máji 2023, pracovná pozícia ostáva voľná, ďalšie výberové konanie sa uskutoční koncom augusta 2023, s možným nástupom od 1.9.2023.

        • Zálohový jednorazový poplatok pre nových stravníkov
          • Zálohový jednorazový poplatok pre nových stravníkov

          • Upozorňujeme rodičov žiakov I. a II.stupňa ZŠ, ktorí sa v školskej jedálni v tomto šk.roku nestravovali a prihlásili sa na obedy od 1.mája 2023, aby na potravinársky účet uhradili jednorazový zálohový poplatok:

            žiaci I.stupňa - stravovací zálohový jednorazový poplatok 21,- €

            žiaci II.stupňa - stravovací zálohový jednorazový poplatok 23,- €

            V prípade, že žiak nepríde na obed a z obeda sa neodhlási, výška obeda mu bude účtovaná zo zálohového poplatku. Ak sa bude pravidelne odhlasovať, pri zúčtovaní bude zálohový poplatok vrátený.

            Potravinársky účet    IBAN: SK83 0900 0000 0050 2386 0727

            Poplatok žiadame zaplatiť čím skôr, aby sa žiaci od 1.5.2023 mohli stravovať.

            Ďakujeme za pochopenie, Vedenie školy

        • Slávici z lavice 2023 - Dominika  vyspievala zlato
          • Slávici z lavice 2023 - Dominika vyspievala zlato

          • Okresnú súťaž v speve moderných piesní Slávici  z lavice organizovalo 17.4.2023 kežmarské CVČ v spolupráci s mestom Kežmarok. Do súťaže, ktorá prebiehala v MsKS v Kežmarku, sa zapojili speváčikovia z kežmarských škôl, Spišskej Belej, Lendaku, Spišských Hanušoviec, Spišskej Starej Vsi, Toporca, Vrbova či Veľkej Lomnice. V I. kategórii súťažilo 8 žiakov vo veku 7 – 10 rokov, v II. kategórii  spievalo 10 žiakov vo veku 11 – 15 rokov.

            V I. kategórii za našu školu súťažila Dominika Galliková  z 2.C, ktorá získala 1. miesto a v máji nás bude reprezentovať na krajskej súťaži v Prešove. Túto cenu si veľmi vážime, nakoľko je Dominika len druháčka a súťažila aj so žiakmi štvrtého ročníka.

            V II. kategórii našu školu reprezentovala Blaženka Halčinová z 9.C.  Napriek tomu, že sme sa v tejto kategórii neumiestnili – všetci speváci boli naozaj vynikajúco pripravení, Blaženka získala ďalšiu skúsenosť, ktorú určite využije aj po skončení ZŠ.

            Za prípravu našich speváčok bola zodpovedná Mgr. Iveta Pavlíková, dlhoročná učiteľka HUV, vedúca FS Kicorka, ktorej touto cestou ďakujeme. Súťaž mala vysokú úroveň a naše žiačky boli výborne pripravené, potvrdzujú to aj samotné slová  Mgr. Ivety Pavlíkovej: "Ďakujeme CVČ a mestu Kežmarok  za vynikajúcu organizáciu tejto speváckej súťaže, avšak moje poďakovanie patrí predovšetkým Ondrejovi Lizákovi, nášmu školníkovi, za technickú podporu. Vďaka jeho pomoci si speváčky niekoľkokrát v škole mohli vyskúšať prácu s mikrofónom, čo sa podpísalo pri ich suverénnom výkone na pódiu."

             

        • Okresné  kolo Biologickej olympiády kategória E, zoológia
          • Okresné kolo Biologickej olympiády kategória E, zoológia

          • Dňa 13.04.2023 sa uskutočnilo v CVČ v Kežmarku okresné kolo Biologickej olympiády kategórie E, odbornosť zoológia. Žiaci si preverili  vedomosti o živočíchoch lesa. Súťaž pozostávala z troch častí: identifikácia živočíchov lesa, test o lesných živočíchoch a praktická časť zameraná na pozorovanie a výskum živočíchov lesa. V tejto kategórii spolu súťažia žiaci 6. – 9. ročníka.  Veľmi nás teší, že sa na 3. mieste umiestnila Patrícia Majerčáková /VI.B/a na 4. mieste Nina Sulitková tiež zo VI.B.  Patrícia aj  Nina sa stali úspešnými riešiteľkami okresného kola Biologickej olympiády a ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu našej školy.    

            Za prípravu žiačok na olympiádu ďakujeme Ing. Márii Švorcovej.     

          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

          • 2. stupeň

            Po dlhšej covidovej prestávke sa žiaci druhého stupňa opäť zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku. V Dome kultúry v Poprade si predstavenie s názvom „Last wish“ – „Posledné želanie“ pozreli žiaci ôsmych a deviatych ročníkov dňa 3. marca 2023.V Mestskom kultúrnom stredisku v Kežmarku sa konalo predstavenie „Lazy goat“ – „Lenivá koza“ pre žiakov piatych až siedmych ročníkov dňa 13. apríla 2023. Predstavenia boli nielen poučné, ale aj zábavné a žiakom sa veľmi páčili.Aj takouto formou sa učitelia anglického jazyka snažia v žiakov podporiť záujem o cudzie jazyky a zlepšiť ich komunikačnú úroveň.  Sme radi, že sme sa predstavení v anglickom jazyku, ktoré sú na Slovensku raritou mohli zúčastniť. Tešíme sa o rok!

            Za akciu bola zodpovedná Mgr. Iveta Budzáková, Ing. Beáta Gurková a vyučujuci anglického jazyka.

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ

          • Milí rodičia budúcich prvákov!

            Dňa 29.03.2023 sme spustili prihlasovanie na zápis formou elektronickej prihlášky, ktorú nájdete na našej stránke https://zslendak.edupage.org/? v hornej lište pod názvom Elektronická prihláška na zápis  do 1. ročníka na šk.rok 2023/2024. Prihlášku vypisujete v súlade s rodným listom dieťaťa. Vytlačenú a podpísanú prihlášku prineste na zápis. V prípade, že nemáte možnosť prihlásiť svoje dieťa elektronicky, vypíšete prihlášku priamo na zápise. Podľa § 144a zákona účinného od 1. januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

            Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

            • Príloha č. 1 -  ak zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa. Túto skutočnosť je možné preukázať písomným vyhlásením, ktoré prinesiete k zápisu. (Vypisujete, ak nie je možné, aby boli podpísaní obaja zákonní zástupcovia.)
            • Príloha č. 1  Priloha_1_cestne_vyhlasenie_ZZ.doc
            • Príloha č. 2 - sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku a rozhodnutie o prijatí resp. neprijatí dieťaťa podpisuje iba jeden zákonný zástupca a túto skutočnosť potvrdia  v písomnom vyhlásení, ktoré prinesiete k zápisu.
            • Príloha č. 2   Priloha_2_pisomne_vyhlasenie_ZZ_.doc
            • Príloha č. 3 - je povinná príloha k elektronickej prihláške, ktorú podpisujú obaja rodičia (zákonní zástupcovia).

            • Príloha č. 3  Priloha_3_vyhlasenie_rodicov.doc

            Zápis je určený pre deti narodené od 1. septembra 2016 do 31. augusta 2017.

            Zápis sa uskutoční v podkroví základnej školy dňa  18.04., 19.04. a 20.04.2023.

            Rozpis tried na zápis:

            18.04.2023   13:00  - 16:30 hod.      MŠ 7, MŠ 9, iní

            19.04.2023   13.00 - 16:00 hod.       MŠ 6, MŠ 1, iní

            20.04.2023   13:00 - 16:00 hod.       MŠ 3, iní

             

            Plnenie povinnej školskej dochádzky dieťaťa, ktoré žije so svojím zákonným zástupcom dlhodobo v zahraničí:

            Pokiaľ má dieťa trvalý pobyt na území Slovenskej republiky a je vo veku plnenia povinnej školskej dochádzky, t. j. vo veku 6 až 16 rokov, bez ohľadu na občianstvo, má povinnosť plniť povinnú školskú dochádzku v škole na území Slovenskej republiky.

            Ak má zákonný zástupca záujem, aby sa jeho dieťa vzdelávalo v škole v zahraničí, môže požiadať riaditeľa kmeňovej školy o povolenie vzdelávania podľa § 23 písm. b), c) alebo e) školského zákona, t. j. o vzdelávanie v školách mimo územia Slovenskej republiky.

            Príloha  č. 4 – Žiadosť o povolenie na štúdium v zahraničí  Priloha_4_ziadost_o_povolenie_na_studium_v_zahranici.doc

            Ak dieťa nemá na území Slovenskej republiky trvalý pobyt, nevzťahuje sa naňho zákonná povinnosť plniť povinnú školskú dochádzku v Slovenskej republike.

            Ako postupovať pri zápise dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami?

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami predkladá riaditeľovi základnej školy spolu s prihláškou aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

            Tešíme sa na Vás!

             

            Informácie o zápise podáva Mgr. Renáta Černáková, zástupkyňa pre 1. stupeň

            email: rencernakova@gmail.com, mobil: 0948 855 302

        • Matematická  olympiáda
          • Matematická olympiáda

          • okresné kolo - Z6, Z7, Z8


            Dňa 12.04.2023 sa uskutočnilo v Kežmarku na ZŠ Dr. Daniela Fischera okresné kolo matematickej olympiády. Po troch rokoch sa konečne konalo prezenčnou formou. Žiaci riešili tri úlohy počas dvoch (60 min) hodín. Za každú úlohu mohli získať 6 bodov, teda 18 bodov dohromady. Úspešným riešiteľom sa stal ten, kto získal aspoň 9 bodov. Našu školu reprezentovalo 10 žiakov šiesteho, siedmeho a ôsmeho ročníka.

            Umiestnenie našich žiakov:

            Z6: Patrícia Majerčáková, 6. B  – 3. miesto

            Z7: v tejto kategórii sme nemali úspešných riešiteľov

            Z8: Barbora Konopová, 8.D  – 2. – 3. miesto

            Kamil Koščák, 8.B  – 9. – 11. miesto

            Všetkým riešiteľom ďakujeme za reprezentáciu školy a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme!

            Zodpovedný učiteľ: Ing. Miroslava Sisková