• Finančná olympiáda
          • Finančná olympiáda

          • Obchodná  akadémia Stará Ľubovňa

            Obchodná akadémia v Starej Ľubovni organizovala v tomto školskom roku prvýkrát Finančnú olympiádu pre žiakov základných škôl. Školy vyslali štvorčlenné družstvá pozostávajúce z deviatakov a ôsmakov. Úlohy boli zamerané na prácu s financiami, počítanie úrokov, úrokovej miery, a pod. Naši žiaci, v zložení Samuel Gallik, Štefan Strela, obaja z IX.A, Kristián Chimento, IX.D a Martin Halčin, VIII.D, sa medzi 12 školami z okresu Stará Ľubovňa, umiestnili na krásnom 2. mieste. Žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

            Za súťaž bola zodpovedná Ing. Miroslava Sisková.

        • Emka Čižíková v okresnom kole zvíťazila!
          • Emka Čižíková v okresnom kole zvíťazila!

          • Šaliansky Maťko je súťaž v prednese slovenských povestí. U žiakov, recitátorov, je veľmi obľúbená a umiestniť sa v okresnom kole je veľkou poctou. Tento šk.rok sme do okresného kola vyslali dve recitátorky, víťazky školského kola (pozri si decembrové novinky). Sme mimoriadne potešení, že Emka Čižíková z III.E v kategórii 2.-3.ročník zvíťazila a postúpila do krajského kola, ktoré sa bude konať 26.2.2020 v Prešove.

            Talentovanej recitátorke držíme päste a pani učiteľke Mgr. Kataríne Draveckej ďakujeme za vzornú prípravu žiačky.

        • Pečieme fašiangové šišky
          • Pečieme fašiangové šišky

          • Regionálna výchova a tradičná ľudová kultúra - 1. stupeň

            Dňa 5. 2. 2020 sa žiaci druhého a štvrtého ročníka zúčastnili v rámci prierezovej témy regionálna výchova netradičného poobedňajšieho vyučovania. Cieľom bolo naučiť sa upiecť tradičné lendacké fašiangové šišky. Povedať si o zvykoch a tradíciách, ktoré sa dodržiavali v období fašiangov v Lendaku.

            Žiaci sa oboznámili s receptom a potrebnými surovinami. Kým cesto kyslo,  žiaci si modelovali zo slaného cesta vlastné cukrárske výtvory. Všetci sa aktívne zapájali. Najviac ich bavilo samotné vykrajovanie šišiek. Na záver si upečené šišky dozdobili a dochutili jahodovým džemom a posypali práškovým cukrom. Žiaci zhodne vyhodnotili, že upečené šišky boli sladké, chrumkavé a mali neopakovateľnú chuť.

            Za túto peknú aktivitu boli zodpovedné Mgr. Helena Hudáčková, PaedDr. Gabriela Majerčáková, Mgr. Karmen Mazureková. (foto vo fotoalbume)

          • FIL Hry mládeže v sánkovaní na prírodnej dráhe

          • Reprezentovať Slovensko budú aj naši žiaci.

            Príďte ich povzbudiť!!!

            Víkend 8.2.-9.2.2020 v regióne Vysoké Tatry bude patriť sánkarom. Po prvýkrát sa na Slovensku uskutočnia FIL hry mládeže v sánkovaní na prírodnej dráhe, ktoré zastrešuje Medzinárodná sánkarská federácia FIL. Týchto najvýznamnejších žiackych pretekov sa zúčastnia športové talenty vo veku 6-13 rokov z celej Európy, ktoré budú rozdelené do 4 kategórií. Jediná prírodná sánkarská dráha na Slovensku sa nachádza v Lendaku, v regióne Vysokých Tatier. Na stavbe prvej prírodnej sánkarskej dráhy na Slovensku sa podieľali nadšenci tohto športu z regiónu Vysokých Tatier. Táto dráha bola postavená na jeseň 2018 a v roku 2019 sa na nej uskutočnili prvé preteky “O pohár prezidenta SOŠV”. PRESSEINFORMATION T