• Dištančná forma voľby do Rady školy za rodičov
          • Dištančná forma voľby do Rady školy za rodičov

          • Vážení rodičia!

            V týchto dňoch dostanete prostredníctvom svojich žiakov volebný lístok s menami kanditátov do Rady školy SŠ Lendak za rodičov. Keďže funkčnosť starej RŠ už skončila a nové rodičovské voľby sa nemôžu uskutočniť prezenčne - stretnutím na celoškolskom rodičovskom združení - využívame dištančnú formu voľby do RŠ. 

            Prosíme Vás, aby ste si volebný lístok pozreli, vybrali si jedného kandidáta, ktorému dáte hlas - zakrúžkovaním prideleného čísla. Volebný lístok dáte do obálky, ktorú sme Vám poslali a zalepíte. Voľby sú anonymné! Nakoľko musíme mať podpis rodiča, ktorý sa zúčastnil dištančných volieb, prosíme Vás, aby ste na malý, priložený lístok vyplnili svoje meno a priezvisko a podpísali sa. Tento podpísaný lístok sa nedáva do obálky! Odovzdáte ho zvlášť. Je súčasťou prezenčnej listiny, ktorú v škole z bezpečnostných a hygienických dôvodov v tomto čase nemôžete podpísať. 

            Obratom nám svoju voľbu zašlite po svojom dieťati. Výsledky volieb budú zverejnené. V prípade nedostatočného počtu hlasov musia byť voľby opakované, preto veríme, že v týchto zložitých časoch volebný lístok vráti čo najviac rodičov, aby sme mohli ustanoviť novú Radu školy pri SŠ Lendak, ktorá si bude plniť svoje poslanie. 

            S úctou

            PaedDr. Mária Budzáková, riaditeľka Spojenej školy Lendak

        • Oznam pre rodičov a žiakov
          • Oznam pre rodičov a žiakov

          • Opatrenia  platné od 12.10.2020

            Výrazne sa bude odporúčať nosenie rúšok na materských školách, pre prvý a druhý stupeň základných školách je povinné. Výnimka z nosenia rúšok bude platiť pre nepočujúcich, autistické deti či deti s mentálnymi poruchami. Stredné školy prejdú na dištančné vzdelávanie. Zrušiť by sa mali plavecké kurzy, lyžiarske kurzy, výlety či skupinová výučba ZUŠ. Školské družiny budú fungovať za sprísnených opatrení.

            Celé znenie rozhodnutia ministra školstva si môžete prešítať tu.

            Rozhodnutie_ministra_skolstva.pdf



        • Deň stromov
          • Deň stromov

          • 6. ročník

            Dňa 6. 10. 2020 sa žiaci šiesteho ročníka zúčastnili na akcii „ Deň stromov“. Prečo je dôležité si chrániť prírodu, čo všetko znamenajú pre človeka, zvieratá a rastliny stromy , aký úžitok nám dávajú sa dozvedeli žiaci v krátkej prednáške. Po nej nasledovala diskusia, kde žiaci mohli vyjadriť svoje vedomosti, zaujímavosti, ktoré sa dočítali alebo videli v prírodovedných dokumentoch. Nasledoval zber šípiek, ktoré si žiaci zobrali domov a v zimnom období si z nich môžu uvariť chutný čaj.  

            Chcem poďakovať za spoluprácu všetkým triednym učiteľom .                                       

        • Poznáme víťazov súťaže NAKRESLI SVOJU ŠKOLU
          • Poznáme víťazov súťaže NAKRESLI SVOJU ŠKOLU

          • Do súťaže Najkresli svoju školu, ktorá bola vyhlásená z príležitosti 60. narodenín našej základnej školy, sa prihlásilo 68 malých výtvarníkov. Súťažilo sa v troch kategóriách. Porota, pozostávajúca z učiteľov ZUŠ, vybrala týchto víťazov: Hlavnú cenu získal Róbert Hudaček zo VI.A.  Jeho obrázok bude zdobiť prezentáciu Spojenej školy Lendak na detskej cyklomape o Vysokých Tatrách, ktorá sa momentálne pripravuje v tlači.

            Ďalší víťazi:

            kategória 1.-4.ročník: 1.miesto - Adrián Koščák, III.C; 2.miesto - Vladko Grich,II.B; 3.miesto - Tobias Koščák, IV.E

            kategória 5. - 7.ročník: 1.miesto - Monika Hudáčeková, VI.A; 2.miesto - Zuzana Selveková, VI.A; 3.miesto - Paula Neupauerová, VII.B

            kategória 8. - 9.ročník: 1.miesto - Slávka Halčinová, VIII.B; 2.miesto - Anna Mária Budzáková, VIII.B; 3.miesto - Marianna Majerčáková, IX.A

            Srdečne blahoželáme! Víťazi budú odmenení peknými cenami. Všetkých 68 žiakov, ktorí sa prihlásili do súťaže, bude taktiež odmenených sladkými cenami.

            Vedenie školy  

        • Cezpoľný beh základných škôl
          • Cezpoľný beh základných škôl

          • CVČ Kežmarok

            Dňa 30. 9. 2020 sa uskutočnil v Kežmarku cezpoľný beh pre žiakov základných škôl. Žiaci boli rozdelení na kategóriu chlapcov a kategóriu dievčat. V každej kategórii  súťažili traja zástupcovia školy. Dievčatá mali trať dlhú 2,5 km, pretekov sa zúčastnilo 7 škôl s počtom 21 súťažiacich. Naše dievčatá si viedli veľmi dobre. Ako prvá dobehla Sára Neupauerová z 8.B triedy, 4. miesto si vybojovala Natália Koščáková z 9.B triedy a na 12. mieste sa umiestnila Laura Neupauerová z 8.B triedy. Dievčatá si vybojovali pekné 1. miesto. Chlapci mali trať dlhú 3 km, pretekov sa zúčastnilo 9 škôl s počtom 27 súťažiacich. Chlapci si viedli ešte lepšie. Na 1. mieste skončil Dávid Žmijovský z 9.D triedy, druhý bol Fabián Výrostek z 9.D triedy a ako deviaty dobehol Valentín Materčák z 9.A triedy. Chlapci sa umiestnili tiež na 1. mieste. Žiaci získali diplomy, medaily a krásne veľké poháre, postúpili na krajskú súťaž, ktorá by mala byť v Starej Ľubovni.

            Našim dievčatám a chlapcom srdečne blahoželáme k úspechom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a obce! Za súťaž bola zodpovedná Mgr. Daniela Galliková. 

        • Nové školské video-noviny!!!
          • Nové školské video-noviny!!!

          • V sekcii VIDEÁ si môžete pozrieť nové školské video-noviny, ktoré pripravili tvoriví žiaci spolu s pani učiteľkou Mgr. Máriou Hudáčekovou.