• Čarovný betlehem vo výstavnej sieni kežmarského múzea

          • tvorivé dielne

            Dňa 30.11.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili prvého bloku tvorivých dielní, ktoré prebiehali ako sprievodné podujatie krásnej výstavy betlehemov z dielne známej keramikárky Márie Hanúskovej. Počas tvorivých dielní žiaci pracovali  s modelárskym materiálom, ktorý je podobný hline. Dozvedeli sa viac o symbole Vianoc - betleheme. Úlohou nebolo len modelovať, ale aj farbiť, lepiť a strihať. Inšpiráciou pre ich výrobky bola výstava betlehemov, ktorá je sprístupnená v priestoroch výstavnej siene.

            Za aktivitu bola zodpovedná Ing. Darina Adamicová.

        • Mikuláš v škole
          • Mikuláš v škole

          • V piatok 2. decembra navštívil našu školu Mikuláš, ktorý postupne navštevoval   triedy 1. stupňa, aby obdaroval každého žiaka. Spolu s anjelom a čertom našich žiakov trošku preverili, či sa učia a poslúchajú. Žiaci  privítali Mikuláša peknou básničkou, pesničkou alebo modlitbičkou. Žiaci na 2. stupni to dnes nemali ľahké, pretože mali mikulášsku súťaž a museli odpovedať správne na súťažné otázky. Všetky triedy to zvládli výborne a dostali odmenu.

            Deň sv. Mikuláša vniesol medzi školské lavice prvý silnejší vánok sviatočnej adventnej nálady, ktorá na našej škole panuje už od začiatku adventu a vyvrcholí vianočnými sviatkami. Ďakujeme Mikuláš, že si strávil s nami tento predvianočný čas.

            Zodpovedné: Mgr. Helena Hudáčková, Mgr. Ružena Vaverčáková

        • Olympiáda v nemeckom jazyku
          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • školské kolo

            Olympiáda v nemeckom jazyku je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov ZŠ,  je organizovaná ako postupová súťaž, ktorá je vyhlasovaná každoročne. Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov ZŠ v nemeckom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť. V tomto školskom roku sme sa rozhodli otestovať talentovaných žiakov Adama a Rafaela Halčinovcov, ktorí absolvovali 25. novembra písomnú a ústnu časť v školskom kole. Obsahom 1. časti olympiády bolo počúvanie s porozumením, čítanie s porozumením, test na preverenie gramatiky, lexikálnych jednotiek, fráz a ustálených spojení. Druhá - ústna časť - bola zameraná na opis obrázka a konverzáciu na vybraté témy, kde sme hodnotili komunikačné zručnosti, plynulosť vyjadrovania, jazykovú úroveň, rozsah slovnej zásoby a jej použitie, ale i správnu výslovnosť a intonáciu. Obaja žiaci boli v školskom kole olympiády úspešní, splnili stanovené podmienky a získali postup na okresné kolo v kategórii 1A a 1B. Žiakom ďakujeme a prajeme 18. januára 2023 „Viel Glück! (veľa šťastia)“!

             

            Zodpovedné: Mgr. Miroslava Grigláková, Mgr. Mária Grichová