• Florbalová žatva
          • Florbalová žatva

          • Športová hala Focus Kežmarok - okresné kolo

            Dňa 12.5.2022 sa v športovej hale Focus Kežmarok odohralo okresné kolo vo florbale chlapcov. Turnaja sa zúčastnili víťazi kvalifikačných skupín - ZŠ Lendak, ZŠ a MŠ Nižná brána Kežmarok, ŽS J.M. Petzvala Spišská Belá a ZŠ Vrbov. Naši chlapci podali skvelý kolektívny výkon a celý turnaj vyhrali. Zabezpečili si postup na krajské kolo, ktoré sa bude konať 30.5.2022 v Prešove.

            Výsledky zápasov:

            ZŠ Lendak – ZŠ a MŠ Nižná brána       1:1

            ZŠ Lendak – ZŠ Vrbov                          3:0

            ZŠ Lendak – ZŠ J.M. Petzvala               3:2

            Miroslav Nebus_9.A, Milan Halčin_9.B, Kristián Budzák_9.B, Jozef Gallik_9.C, Matúš Budzák_9.C Marián Lizák_8.A, Norbert Orolín_8.B, Alan Chudík_8.B, Dominik Andráši_8.C, Štefan Suchanovský_8.C,  Samuel  Gallik_7.A, Štefan Neupauer_7.A, Adrián Halčin_7.C, Viliam Majerčák         _7.C, Patrik Majerčák_7.D, Dominik Majerčák_7.D, Pavol Povec_7.D, Lukáš Výrostek_6.C, Dominik Neupauer_6.C, Michal Halčin_6.B.

        • Dievčatá vo florbale vybojovali postup na kraj!
          • Dievčatá vo florbale vybojovali postup na kraj!

          • Športová hala Focus Kežmarok - okresné kolo

            Dňa 13.5.2022 sa v športovej hale Focus Kežmarok odohralo okresné kolo vo florbale cdievčat. Turnaja sa zúčastnili víťazi kvalifikačných skupín - ZŠ Lendak, ZŠ a MŠ Nižná brána Kežmarok a ZŠ Vrbov. Tak ako chlapci, aj naše dievčatá turnaj vyhrali a zabezpečili si postup na krajské kolo, ktoré sa bude konať 31.5.2022 v Prešove.

            Výsledky zápasov:

            ZŠ Lendak – ZŠ a MŠ Nižná brána       1:0

            ZŠ Lendak – ZŠ Vrbov                          1:0

            Tamara Neupauerová_9.A, Zuzana Majerčáková_9.B, Sára Neupauerová_9.B, Mariana Koščáková_9.B, Žaneta Hudačeková_9.B, Laura Neupauerová_9.B, Lenka Neupauerová_9.B, Blažena Halčinová_8.C, Jana Grichová_8.C, Sára Neupauerová_8.C, Dominika Hudáčeková_7.A, Štefánia Budzáková_7.A, Natália Halčinová_7.B, Veronika Hozlárová_7.B, Viktória Andrašiová_7.B, Lenka Grichová_6.D.

            Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a obce! Na krajskom kole im želáme veľa úspechov a budeme im držať prsty!

            Za súťaž bol zodpovedný Mgr. Róbert Duda.

        • Školská psychologička každý druhý týždeň
          • Školská psychologička každý druhý týždeň

          • Informujeme rodičov, že od 17.5.2022, vždy každý druhý utorok, bude v priestoroch školy k dispozícii žiakom i rodičom od 8.00 - do 14.00 hod. školská psychologička, Mgr. Janka Krettová. Konzultácie si môžete objednať na telefónnom čísle 0904 330 610.

        • V atletickom 4-boji ideme na kraj!
          • V atletickom 4-boji ideme na kraj!

          • 9.mája 2022 sa uskutočnilo okresné kolo v atletickom 4-boji mladších žiakov. Je to  novo-koncipovaná súťaž pre žiakov a žiačky 5., 6. a 7. ročníka. Žiaci súťažili  v behu na 60 m, skoku do diaľky, v hode kriketovou loptičkou a behu na 600 m dievčatá a 1000 m chlapci.  Súťažiaci postupne zdolávali jednotlivé disciplíny a pripisovali si body. Je to súťaž jednotlivcov. Našim žiakom sa darilo vynikajúco. Dá sa povedať, že takmer vo všetkých disciplínach sa nachádzali na popredných miestach. Po zrátaní všetkých bodov sa v  kategórii dievčat  najlepšie umiestnila Barbora Konopová zo VII.D, ktorá získala krásne 2.miesto a v tesnom závese sa umiestnila Dominika Hudáčeková z VII.A, ktorá obsadila 3.miesto. V kategórii chlapcov vynikajúco zabojoval Lukáš Výrostek zo VI.C, ktorý sa obsadil 2.miesto.

            Títo žiaci nás budú v júni reprezentovať na krajskom kole atletického 4-boja, ktorý sa uskutoční v júni v Prešove. Už teraz im držíme prsty a prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

            Poďakovanie patrí aj ostatným súťažiacim, ktorí sa v silnej konkurencii nestratili. Z dievčat nás ešte reprezentovali: Mária Magdaléna Birošíková,VI.C; Lenka Grichová, VI.D a Natália Halčinová zo VII.B. V kategórii chlapcov ešte súťažili: Ján Gurka, VII.B; Samuel Gallik, VII.B; Dominik Neupauer, VI.C; Marek Stolár, VII.B a Tomáš Koščák zo VII.D.

            Touto cestou ďakujeme aj  všetkým učiteľom TSV,  ktorí žiakov na súťaž pripravovali. 

                

             

             

        • Sabína Halčinová - úspešná riešiteľka krajského kola GO
          • Sabína Halčinová - úspešná riešiteľka krajského kola GO

          • Dňa 22. apríla 2022 sa v Prešove  uskutočnilo  krajské kolo Geografickej olympiády, na ktorom našu školu aj okres Kežmarok,  v kategórii E,  reprezentovala Sabína Halčinová z IX.C. Test pozostával z teoretickej a praktickej časti, kde Sabína  celkovo získala 86 bodov (max. 100b.) a stala sa úspešnou riešiteľkou Geografickej olympiády.  V rámci Prešovského kraja sa umiestnila na vynikajúcom 6.mieste z celkového počtu 34 súťažiacich. Od postupu do celoslovenské kola  ju delili 3 body.

            Napriek tomu  Sabíne blahoželáme  ku krásnemu úspechu. Je to  každoročná reprezentantka Geografickej olympiády. Prajeme jej veľa úspechov na strednej škole.  

            Za prípravu ďakujeme vyučujúcej GEG, Mgr. Márii Hudačekovej.

             

        • Envirodeň
          • Envirodeň

          • 1. stupeň

            Dňa 11.05.2022 sa uskutočnila environmentálna aktivita pre 1. stupeň -  ENVIRODEŇ. V teoretickej časti sa žiaci oboznámili s triedením odpadu, navrhovali ako pomôcť životnému prostrediu, ako sa správať v prírode a ako ju ochraňovať. V praktickej časti, počas 2. – 5. vyučovacej hodiny, sa žiaci jednotlivých ročníkov vybrali do určených ulíc obce, aby ich vyčistili. Vyzbieraný odpad bol vo vreciach ponechaný na vopred dohodnutých miestach odkiaľ ho odvezú pracovníci prevádzkarne obce Lendak. Žiaci zbierali odpad  v rukaviciach, aby nedošlo k ohrozeniu zdravia. Aj keď odpadkov bolo veľa, nakoniec  zostal čas aj na rôzne hry v prírode. Vďaka dnešnému dňu bude naša obec čistejšia a krajšia.

            Dobrá nálada, ktorá vládla medzi žiakmi a učiteľmi a spokojné úsmevy na ich tvárach boli  dôkazom toho, že takéto aktivity majú pre deti veľký význam. Už dnes sa tešia, že si túto akciu budúci rok zopakujeme.

            Za prípravu aktivity boli zodpovedné Mgr. Alžbeta Koščáková a Mgr. Mária Dudašková. Za spoluprácu a poskytnutie vriec a ochranných pomôcok  ďakujeme obci Lendak.

        • Mladí futbalisti postúpili na kraj
          • Mladí futbalisti postúpili na kraj

          • Naši futbaloví mladší žiaci nás úspešne reprezentovali na Okresnom kole malého futbalu v Kežmarku, kde sa umiestnili na 1. mieste. Postup medzi najlepšie mužstvá v kraji zvládli bez zaváhania vo všetkých troch zápasoch.

                  Turnaja sa zúčastnili štyri družstva víťazov obvodných kôl z Kežmarského okresu, ktorí odohrali turnaj systémom každý s každým. Naši chlapci sa postupne stretli so SŠ Spišská Stará Ves, ZŠ Dr. Daniela Fischera Kežmarok a ZŠ Nižná Brána Kežmarok.

            Výsledky: SŠ Lendak – SŠ Spišská Stará Ves  7 : 3 

                             SŠ Lendak – ZŠ Dr. Daniela Fischera Kežmarok 3 : 1

                             SŠ Lendak – ZŠ Nižná Brána Kežmarok  5:2

            Školu reprezentovali títo žiaci:  Majerčák Viliam, Ripka Andrej, Výrostek Lukáš, Gallik Samuel, Neupauer Dominik, Gallik Miroslav, Majerčák Ján st., Majerčák Ján ml., Halčin Adrián, Neupauer Benjamín, Neupauer Lukáš.

            Chlapcom gratulujeme a tešíme sa na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 27.5.2022 v Prešove.

            Za úspechom našich futbalistov stoja tréneri: Mgr. Ján Stupák a Ing. Ján Andrejovský, zástupca CVČ Lendak

             

        • Už vyšli videonoviny za mesiac APRÍL 2022
          • Už vyšli videonoviny za mesiac APRÍL 2022

          • Milí naši priaznivci! V sekcii VIDEÁ si môžete pozrieť nové školské videonoviny za mesiac APRÍL 2022. Akcií bolo neúrekom, preto Vám prajeme príjemné sledovanie. Ďakujeme Mgr. M.Hudačekovej a celému jej tímu za tvorbu týchto novín. Už teraz sa tešíme na aktivity, ktoré prinesie mesiac máj 2022.