• Krajské kolo v cezpoľnom behu dievčat a chlapcov
          • Krajské kolo v cezpoľnom behu dievčat a chlapcov

          • Stará Ľubovňa

            Dňa 8. októbra sa pod Ľubovnianskym hradom uskutočnilo krajské kolo v cezpoľnom behu. Súťažilo sa v dvoch kategóriách ako jednotlivci, ale aj ako družstvá. Trať bola členitá a pre žiakov náročná. Dievčatá absolvovali 2 km okruh a chlapci 3 km okruh. Umiestnenie chlapcov: Fabián Výrostek (8.D) – 12. miesto, Ján Lizák (9.B) – 17. miesto, Dávid Žmijovský (8.D) – 20. miesto. Po sčítaní bodov obsadili chlapci 7. miesto. Umiestnenie dievčat: Jana Neupauerová (9.A) – 5. miesto, Terézia Stolárová (9.D) – 13. miesto, Sára Neupauerová (7.B) – 21. miesto. Po sčítaní bodov obsadili dievčatá celkovo 2. miesto.

            Žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za skvelé športové výkony!

            Za prípravu žiakov na súťaž ďakujeme učiteľom telesnej a športovej výchovy.

            Zodpovedný za akciu: Mgr. Róbert Duda.

        • Cezpoľný beh
          • Cezpoľný beh

          • Okresné kolo

            Dňa 2. 10. 2019 sa 6 žiakov našej školy zúčastnilo okresného kola v cezpoľnom behu v Kežmarku. Boli rozdelení na dve kategórie, v každej súťažili traja chlapci a tri dievčatá.  Za  chlapcov súťažilo 16 družstiev / 49 žiakov/ a za dievčatá 11  družstiev / 33 žiačok/. Súťažiaci mali za úlohu prebehnúť trať čo v najkratšom čase, chlapci odbehli trať dlhú 2,5 km a dievčatá 2 km.  Napriek náročnosti  trate sa naše žiačky umiestnili na prvých troch miestach – 1. miesto Terézia Stolárová 9.D, 2. miesto Jana Neupauerová  9.A3. miesto Sára Neupauerová 7.B trieda.

            Po odbehnutí žiačok nasledoval beh chlapcov. Aj tu sa nám darilo, na 1. mieste dobehol Ján Lizák z 9.B triedy, na 4. mieste Fabián Výrostek z 8.D13. miesto patrilo Dávidovi Žmijovskému z 8.D triedy. Po spočítaní bodov sme sa stali víťazmi v obidvoch kategóriách a postupujeme na krajské kolo do Starej Ľubovne, ktoré sa uskutoční 8.10.2019. Žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a obce!

            Za prípravu žiakov na súťaž ďakujeme všetkým vyučujúcim telesnej a športovej výchovy. Za akciu bola zodpovedná Mgr. Daniela Galliková.

          • Európsky týždeň športu 2019

          • 2. až 6. ročník

            Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do projektu Európsky týždeň športu, ktorého koordinátorom je Národné športové centrum. Cieľom projektu je nabádať žiakov, ale aj dospelých k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok. Do tohto projektu sme zapojili žiakov 2. – 6 .ročníka. V rámci  jednej vyučovacej hodiny žiaci súťažili  v netradičných pohybových hrách, pričom  využili aj netradičné pomôcky – balóny, noviny, palice, bedmintonové rakety a pod.  Žiaci boli súťaživí a snažili sa o čo najlepší výsledok. Za jednotlivé súťaže sme žiakom pridelili  body a ocenili ich diplomom. 

            Vyhodnotenie podľa ročníkov:

            2.ročník: 1.miesto 2.D; 2.miesto 2.C; 3.miesto 2.A; 4.miesto 2.B

            3.ročník: 1.miesto 3.B; 2.miesto 3.A a 3.D; 3.miesto 3.E

            4.ročník: 1.miesto 4.C; 2.miesto 4.D; 3.miesto 4.A; 4.miesto 4.B

            5.ročník: 1.miesto 5.B; 2.miesto 5.D; 3.miesto 5.C, 4.miesto 5.A

            6.ročník: 1.miesto 6.C a 6.B; 2.miesto 6.A; 3.miesto 6.D

            Žiaci odchádzali z telocvične s radosťou zo športovania, čo bolo aj cieľom tejto akcie.

            Za prípravu akcie ďakujeme Mgr. Márii Hudáčekovej a Mgr. Róbertovi Dudovi.

        • Čisté hory 2019
          • Čisté hory 2019

          • Hrebienok, Studenovodské vodopády, Rainerova chata, Zamkovského chata

            Dňa 28.9.2018 sa 41 žiakov piateho až siedmeho ročníka  rozhodlo pomôcť prírode a  zúčastnili sa podujatia "Čisté hory". Tento rok to už bol 41. ročník. Lesníci na Hrebienku rozdali rukavice, plastové vrecia a žiaci sa pustili do upratovania. Vyzbierali na turistických chodníkoch rôzny odpad (najmä plastové fľaše, plechovky od nápojov) od Hrebienku k Studenovodským vodopádom, Rainerovej chate a Zamkovského chate. Žiakom sa najviac páčili Studenovodské vodopády, natáčanie relácie RTVS Halali a nádherné výhľady do tatranských dolín a pozemná lanovka, ktorá ich bezpečne dopravila na Hrebienok. Na našej škole je účasť na podujatí Čisté hory už dlhoročnou tradíciou a teší nás, že mládež má záujem o túto akciu a ochrana prírody im nie je ľahostajná.    

            Za akciu boli zodpovední pedagógovia Ing. Mária Švorcová,  Mgr. Ivana Suchanovská, Mgr. Judita Kollárová, Ing. Stanislav Halčin.                                                         

        • Suchá strava do odvolania
          • Suchá strava do odvolania

          • Kedže začal nový mesiac, október, ale elektrina v školskej jedálni nie je doriešená (pre kapacitu 1000 stravníkov), prihlásení stravníci - žiaci 6.-9.ročníka, budú mať v hodnote 1,20 €   denne suchú stravu.  Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie.

        • Informácie pre rodičov stravníkov 6. - 9.ročníka
          • Informácie pre rodičov stravníkov 6. - 9.ročníka

          • Vážení rodičia, nakoľko sa vaše deti, žiaci 6.-9.ročníka v mesiaci september 2019  nestravovali  v školskej jedálni ani jeden deň, no  boli prihlásení na stravu,  mesačný poplatok 6€, ktorý ste zaplatili na september, neprepadá. Prechádza do ďalšieho mesiaca, ktorý ešte nie je zaplatený. (Podrobnejšie informácie na ekonomickom oddelení alebo v školskej jedálni.)

        • DDS Gašparko - Absolútny víťaz
          • DDS Gašparko - Absolútny víťaz

          • Dňa 27.9.2019 sa náš Detský divadelný súbor Gašparko zúčastnil krajského festivalu amatérskeho divadla žiakov základných škôl Košického a Prešovského kraja, s názvom - Divadelné Košice Jozefa Adamoviča, ktorý sa konal na ZŠ Postupimská v Košiciach. Predstavil sa vlastnou autorskou hrou Päť dní v týždni. Súťaž mala vysokú úroveň, nakoľko až štyri divadelné súbory získali zlaté pásmo. No absolútny víťaz mohol byť iba jeden. Veľmi nás teší, že sa ním stal práve náš DDS Gašparko. Patrónom súťaže bola Matica slovenská. (foto vo fotoalbume)