• Vybíjaná - mladšie žiačky
          • Vybíjaná - mladšie žiačky

          • Obvodné a okresné kolo

            Mladšie žiačky našej školy sa dňa 2.4.2019 zúčastnili na obvodnom kole vo vybíjanej v Slovenskej Vsi. Stretli sa tam tri družstvá – ZŠ Vrbov, ZŠ Slovenská Ves a ZŠ Lendak. Naše žiačky všetky zápasy vyhrali a postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutočnilo 4.4.2019 v Huncovciach.

            V Huncovciach sa stretli štyri skupiny – ZŠ Spišská Stará Ves, Kežmarok - ZŠ Nižná Brána, ZŠ Huncovce a ZŠ Lendak. Odohralo sa šesť zápasov, hral každý s každým dva krát sedem minút. Naše družstvo porazilo všetky súťažné družstvá a umiestnilo sa na 1. mieste. Žiačky sa tešili z krásneho pohára a diplomu, zabezpečili si postup na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 17.5.2019 v Humennom. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Za prípravu žiačok na súťaž ďakujeme vyučujúcim telesnej a športovej výchovy! Za súťaž bola zodpovedná Mgr. Daniela Galliková.

        • SLÁVIK SLOVENSKA
          • SLÁVIK SLOVENSKA

          • Okresné kolo

            Okresné kolo 29. ročníka celoštátnej speváckej súťaže detí v interpretácii ľudovej piesne SLÁVIK SLOVENSKA 2019 sa konalo 5. apríla v MsKS v Kežmarku. Aj tento rok sa naši speváčikovia zapojili do súťaže, ktorá má čoraz vyššiu úroveň. V troch kategóriách sa predstavilo 35 spevákov. Za ZŠ a ZUŠ Lendak súťažili: Klaudia Galliková a Pavol Gallik z 3.C, Miriama Galliková a Marek Halčin zo 6.A, Stanislava Neupauerová  z 8.B a Helena Hudáčková z 8.D. Všetky naše deti podali vynikajúce spevácke výkony a Stanislava Neupauerová si  vo svojej kategórii vyspievala krásne 2. miesto. Žiakom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a pánovi učiteľovi Matúšovi Lizákovi zo ZUŠ za pomoc pri hudobnom sprevádzaní žiakov. Za súťaž bola zodpovedná Mgr. Iveta Pavlíková.

        • Vedomostná súťaž z nemeckého jazyka
          • Vedomostná súťaž z nemeckého jazyka

          • V mesiaci marec sa konali vedomostné súťaže z nemeckého jazyka. Súťaží sa zúčastnilo 51 vybratých žiakov siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka. Títo žiaci si overili svoje získané vedomosti  v rôznych úlohách, ktoré boli tento školský rok zamerané predovšetkým na rozvoj zručnosti ako čítanie a počúvanie s porozumením, ale i písanie a ortografiu. Úlohy boli orientované na žiaka a jeho samostatnosť, ale aj prehĺbenie a rozšírenie už nadobudnutých vedomostí. Cieľom tejto súťaže bola motivácia žiaka k učenia sa nemeckého jazyka.

            Výsledky 9.ročník:

            1. Denisa Hudačková z 9.B
            2. Samuel Výrostek z 9.A 
            3. Stanislav Ripka z 9.C 

            Výsledky 8.ročník:

            1. Kristián Halčin z 8.B
            2. Anna Majerčáková z 8.B
            3. Faustína Nebusová z 8.C

            Výsledky 7. ročník:

            1. Margaréta Mazureková zo 7.B
            2. Ondrej Dvorčák zo 7.C
            3. Jaroslava Halčinová zo 7.D

            Úspešným žiakom srdečne blahoželáme! Za súťaže boli zodpovedné Mgr. Viera Lizáková, Mgr. Katarína Daavecká a Mgr. Miroslava Grigláková.