• Finančná gramotnosť
          • Finančná gramotnosť

          • Projketové vyučovanie - 2. stupeň

            Dňa 28.02.2019 sa na druhom stupni uskutočnilo projektové vyučovanie - Finančná gramotnosť. Cieľom projektového dňa bolo priblížiť žiakom prácu s financiami, rozhodovať sa v niektorých prípadoch správne, riskovať, či neriskovať. Vyučujúci prispôsobili jednotlivé činnosti a metódy práce veku žiakov. V teoretickej časti využívali prezentácie a následnú diskusiu. V praktickej časti robili aktivity v skupinách na tému trhového hospodárstva napr. výmenný obchod v praveku, stredoveku a kreslili návrh vlastnej bankovky s určitou nominálnou hodnotou. Mladší žiaci vyrábali pexeso na tému členských štátov EU a v závere si ho aj zahrali. Staší žiaci sa venovali finančným hrám. Cieľom týchto hier bola správna manipulácia s peniazmi. 

            Ďakujeme triednym učiteľom za realizáciu projektového vyučovania. Za metodickú prípravu boli zodpovední pedagógovia Ing. Miroslava Sisková a Mgr. Lukáš Hudáček.

        • Školské kolo Biologickej olympiády kategória E- zoológia
          • Školské kolo Biologickej olympiády kategória E- zoológia

          • Dňa 27.februára sa uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády kategória E  – zoológia. Do súťaže sa zapojilo 19 žiakov V. – IX. ročníka. Súťažiaci si  preverili  vedomosti o živočíchoch vôd a ich okolia. Súťaž pozostávala z troch častí: identifikácia živočíchov, test, praktická časť: zbierka živočíchov. Žiaci mohli získať v školskom kole  maximálne 125 bodov.

            Vyhodnotenie:  1.miesto -Monika Majerčáková, VIII. A (115 bodov)

                                     2.miesto - Veronika  Wetterová, IX.A ( 114 bodov)

                                     3.miesto - Faustína Nebusová, VIII. C (108, 5 bodov)

            Žiaci boli dobre pripravení, 15  žiakov sa stalo úspešnými riešiteľmi tejto olympiády. Monika a Veronika  budú našu školu reprezentovať 16. apríla  na okresnom  kole biologickej olympiády.  Srdečne blahoželáme!

            Za olympiádu bola zodpovedná Ing. Mária Švorcová.