• Piataci súťažili v angličtine
          • Piataci súťažili v angličtine

          • Dňa 13.6.2018 sa uskutočnila vedomostná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov piateho ročníka. Súťaže sa zúčastnilo 20 žiakov. Žiaci pracovalivo dvojiciach a v tejto súťaži si mohli  overiť svoje vedomosti pomocou zábavných a zaujímavých úloh. Prvé miesto obsadili žiačky z V.B: Anna Mária Budzáková a Zuzana Majerčáková (vyučujúca Mgr. Jana Figlárová). Na druhom mieste žiačky z V.B: Laura Neupauerová a Sára Neupauerová (vyučujúca Mgr. Jana Figlárová)  a na treťom mieste sa umiestnili žiačky z V.C triedy: Sára Koščáková a Sabína Halčínová (vyučujúca Mgr. Jana Figlárová). Za prípravu žiakov na súťaž ďakujeme vyučujúcim anglického jazyka Mgr. Jane Figlárovej, Mgr. Danke Staššováej a Mgr. Božene Neuvirthovej. Žiačkam srdečne blahoželáme k úspechom a želáme veľa chuti do ďalšiehio vzdelávania a súťaženia v anglickom jazyku!

        • Okresné kolo v prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku
          • Okresné kolo v prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku

          • Štvrtok - 14. jún patril na Základnej škole - Grundschule v Kežmarku umeleckému prednesu poézie a prózy v nemeckom jazyku, kde sa konalo okresné kolo tejto súťaže. Našu školu v tomto kole reprezentovali víťazky školského kola, a to Anna Majerčáková zo 7. B a Alexandra Ripková z 8. B, obidve v kategórii poézia. V silnej konkurencii napokon v kategórii 5. - 7. ročník obsadila krásne 3. miesto Anna Majerčáková zo 7. B, ktorá je začiatočníčkou v nemeckom jazyku, nakoľko sa v našej škole vyučuje od 7. ročníka. Obidvom dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a víťazke srdečne blahoželáme! Veríme, že záujem žiakom o umelecký prednes v nemeckom jazyku pretrvá aj do ďalších rokov a už teraz sa tešíme na budúci ročník! Za prípravu žiačok na súťaž ďakujeme Mgr. Márii Grichovej. (foto vo fooalbume)

        • Štvrtáci opäť v škole v prírode
          • Štvrtáci opäť v škole v prírode

          • Už po tretíkrát sa naši štvrtáci vybrali  na 5 dní do školy v prírode. Tohto roku si vybrali región Liptov a ubytovaní boli v Penzióne Alžbeta v Demänovej. ŠvP absolvovalo spolu 85 žiakov v dvoch turnusoch (27.5. - 31.5.2018 a 4.6.- 8.6.2018) a výchovno-vzdelávací proces a dozor nad žiakmi realizovalo 6 pedagógov: Mgr. Veronika Lizáková. Mgr. Karmen Mazureková, Mgr. Viera Lizáková, Mgr. Veronika Lizáková ml.,  Mgr. Mária Hudáčeková, Mgr. Róbert Duda.

            Žiaci absolvovali  outdoorové vyučovanie v teréne a navštívili Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva -  SMOPaJ, Múzeum liptovskej dediny v Pribyline, plavili sa loďou po priehrade Liptovská Mara, navštívili Mincovníčkovo, kde si vyskúšali ako sa razia mince a zábavný park Tatrapolis a Liptov – kde si užili zábavu na atrakciách. Navštívili najznámejšiu a najnavštevovanejšiu jaskyňu na Slovensku  - Demänovskú jaskyňu Slobody a vybrali sa na výlet na Chopok. Pozreli si aj výstavu najpopulárnejšej stavebnice LEGO – Bricklandiu.

            Škola v prírode bola plná hier a zábavy, pobytu v úžasnom prostredí vhodnom na rekreáciu a regeneráciu detského organizmu. Poskytovala hravou formou obohatenie o nové skúsenosti, vedomosti a zručnosti. Žiaci si zo školy v prírode odnášali nezabudnuteľné zážitky upevnili kamarátstva a vrátili sa všetci zdraví. Ďakujeme všetkým pedagógom za 24 hodinovú starostlivosť o žiakov počas piatich dní a za výbornú organizáciu vedúcej ŠvP Mgr. Veronike Lizákovej.

             

        • Úspech na kraji
          • Úspech na kraji

          • Krajské kolo v atletike v Prešove

            Dňa 13.6.2018 sa v Prešove uskutočnilo krajské kolo v atletike žiakov základných škôl. Našu školu reprezentoval žiak Stanislav Birošik z 8.A, ktorý súťažil v disciplíne vrh guľou. Z celkového počtu 25 chlapcov postúpil svojím výkonom do finálovej osmičky, kde hodom 12,42 m obsadil konečné 4. miesto. Srdečne blahoželáme a želáme ešte veľa športových úspechov v budúcnosti! Za prípravu žiaka na súťaž ďakujeme Mgr. Róbertovi Dudovi a vyučujúcim TSV.

        • Projekt – Malá finančná akadémia s Kozmixom
          • Projekt – Malá finančná akadémia s Kozmixom

          • 4.C, 4.D 

            Dve triedy z našej školy (4.C a 4.D) zareagovali na výzvu a možnosť zapojiť sa do projektu Malá finančná akadémia s Kozmixom. Zaangažovanosť žiakov spočívala v tom, že žiaci realizovali rôzne aktivity zamerané na finančnú gramotnosť, spôsob šetrenia, správneho hospodárenia, plánovania, uvedomenia si hodnoty peňazí. Oboznámili sa aj s históriou peňazí a prakticky si vyskúšali ako sa s nimi narába. Za správne vyriešenie úlohy v skupinách mali žiaci možnosť zarobiť si peniaze, za ktoré neskôr kupovali budovy a spoločnými silami budovali vlastné mesto. Ich snaha nebola márna, výsledok je nádherný. Žiaci 4.C triedy vybudovali BUMOLAND s menou ,,bum“ a žiaci 4.D triedy vystavali šťastné  mesto HEPYLAND smenou ,,lenďak“. Sme radi, že sa žiaci mohli hravou formou naučiť správne hospodáriť s peniazmi. Ďakujeme pani učiteľkám Mgr. Veronike Lizákovej a Mgr. Karmen Mazurekovej za to, že vytvárajú na vyučovaní priestor aj pre netradičné a zajímavé aktivity. (foto vo fotoalbume)

        • Tohtoročné okresné  kolo v atletike úspešné
          • Tohtoročné okresné kolo v atletike úspešné

          • Dňa 29.05.2018 sa uskutočnilo okresné kolo v atletike v Kežmarku  v športovom areáli ZŠ Nižná brána. Do tejto akcie sa zapojilo 13 škôl okresu Kežmarok. Chlapci súťažili v týchto disciplínach: beh na 60 m., beh na 300 m., beh na 1000 m., v skoku do diaľky, vrhu guľou, v hode kriketovou loptičkou a v štafete 4 x 60 m. Každá disciplína mala iný počet súťažiacich, približne 35 – 39 chlapcov. Výrazný úspech dosiahol  Stanislav Birošík z 8.A vo vrhu guľou, kde mu namerali 13,72 m, získal 1. miesto, taktiež 1.miesto získala Jana Neupauerová zo 7.A v hode kriketovou loptičkou,  obaja postúpili na krajskú súťaž. Pekné 2. miesto získal Matej Majerčák 9.C v behu na 1000 metrov, Terézia Stolárová zo 7.D získala 2.miesto v behu na 800 m.  Štafeta chlapcov s časom 32,61 s. sa umiestnila na 4.  mieste. Štafeta dievčat skončila na 3.mieste.  V celkovom hodnotení škôl sa naša škola umiestnila na 4. mieste. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy! Za prípravu žiakov na súťaž ďakujeme Mgr. Róbertovi Dudovi, Mgr. Márii Hudáčekovej. 

        • Pomoc pri upratovaní pred konsekráciou Kostola sv. Jána Krstiteľa v Lendaku
          • Pomoc pri upratovaní pred konsekráciou Kostola sv. Jána Krstiteľa v Lendaku

          • VIII.D, IX.B

            Pri príležitosti blížiaceho sa Dňa životného prostredia sa naša škola rozhodla pomôcť pri upratovaní pred konsekráciou Kostola sv. Jána Krstiteľa v Lendaku. Aj týmto spôsobom sa mohli žiaci základnej školy zapojiť do diania v obci a prispieť k zveľadeniu okolia nového kostola. Za aktivitu boli zodpovední Mgr. Renáta Fudayová a Mgr. Ján Stupák. Všetkým veľmi pekne ďakujeme!

        • Návšteva „cholerového cintorína“
          • Návšteva „cholerového cintorína“

          • 5. ročník

            Žiaci 5. ročníka sa počas májových hodín dejepisu formou prezentácie oboznámili so známou osobnosťou katolíckej cirkvi vdp. Jánom Stillom, ktorý pracoval v Lendaku ako farár, lekár, spovedník v najťažšom období – v čase cholery. Navštevoval chorých, snažil sa im pomôcť a nakoniec aj sám tejto zákernej chorobe podľahol.

            Po prezentácii sme sa presunuli na „cholerový cintorín“, kde sme zapálili sviečku a vzdali mu hold.

            Za aktivitu bola zodpovedná pani učiteľka Mgr. Božena Neuvirthová. (foto vo fotoalbume)