• Okresné kolo vo volejbale dievčat
          • Okresné kolo vo volejbale dievčat

          • Dňa 6.3.2018  sa v Kežmarku odohralo okresné kolo vo volejbale dievčat za účasti 5 škôl: ZŠ Nižná brána Kežmarok, ZŠ Dr. Daniela Fischera Kežmarok, ZŠ Grundschule Kežmarok, ZŠ Slovenská Ves a ZŠ Lendak. Naše dievčatá si vybudovali  pomerne vysoký náskok pred súperkami a postupne zdolávali jednotlivé tímy. Vybojovali si 1.miesto a postup na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 5.6.2018 v Prešove.

            Našu školu reprezentovali žiačky: Ema Majerčáková IX.B,  Janka Neupauerová VII.A,  Paulína Čerpáková IX.A, Monika Majerčáková,VII.A, Anna Galliková VII.B, Anna Orolínová, VII.B, Karolína Halčinová VII.B, Kristína Majerčáková VII.B, Viktória Majerčáková VIII.D a Klaudia Majerčáková VII.A. Celému družstvu srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy! Za prípravu žiačok na turnaj ďakujeme trénerom Mgr. Márii Hudáčkovej a Mgr. Tomášovi Hudáčekovi. Želáme veľa úspechov na krajskom kole a budeme im držať prsty!

        • Projektové vyučovanie - Multikultúrna výchova
          • Projektové vyučovanie - Multikultúrna výchova

          • Dňa 23.02.2018 sme na 1.stupni základnej školy realizovali projektové vyučovanie z prierezovej témy – multikultúrna výchova.  Prvý a druhý ročník mal zadanú tému „Všetky deti sveta“. Žiaci sa učili medzikultúrnej tolerancii. Schopnosť vnímať rozmanitosť sveta si osvojovali cez didaktické hry, pexeso, kreslenie a čítanie s porozumením, kde sa dozvedeli ako žijú ich rovesníci v arabských, afrických či juhoamerických krajinách. Rozdiely medzi  jednotlivými národnosťami a hlavne neľahký život mnohých detí mohli vidieť  v prezentácii  Deti sveta. Bola im predstavená tzv.  „Pôstna krabička“ pre Afriku a žiaci budú môcť do tejto krabičky prispievať do konca pôstneho obdobia.  

            Tretiaci a štvrtáci mali veľmi aktuálnu tému „Olympijské hry ako cesta k spoznaniu iných kultúr, národností, štátov a svetadielov“. Projektové vyučovanie sa nieslo v duchu zimných olympijských hier, z ktorých sme sa snažili vyťažiť, čo najviac multikultúrnej tematiky a spojiť ju s bežným životom detí. Počas dvoch vyučovacích hodín sa zaoberali rozdielnosťou ľudí,  rozmanitosťou štátov a svetadielov a nakoniec  dospeli k záveru, že všetci ľudia, hlavne deti, či sú čiernej, žltej, bielej alebo inej farby pleti, všetci chcú byť úspešní a milovaní. Pri realizácii vychádzali z piatich farieb na olympijských kruhoch. Tak sa naraz, v jeden deň zaoberali piatimi svetadielmi. Téma bola veľmi široká, preto si vyučujúci a žiaci mohli vybrať oblasť, na ktorú sa zamerajú, aby dosiahli cieľ projektového vyučovania. Výsledným produktom boli vo väčšine tried veľké plagáty, slepá mapa, výtvarné práce, ale aj triedne športové podujatia a veľa zážitkov z tvorivého učenia. Projektové vyučovanie metodicky pripravili Mgr. Eva Dvorčáková a Mgr. Alžbeta Koščáková a v triedach realizovali triedni učitelia za čo im ďakujeme. (foto vo fotoalbume)