• DOBRÝ SKUTOK
          • DOBRÝ SKUTOK

          • Naša žiačka Marianna Galliková zo špeciálnej triedy sa v predvianočnom období zapojila do projektu Ligy proti rakovine „VYSTRIHAJ SA SLOVENSKO“ a darovala svoje krásne dlhé vlasy na dobrú vec. Strata vlasov počas ťažkej choroby otrasie každou pacientkou a Marianka si to aj napriek svojmu handicapu uvedomila a rozhodla sa urobiť dobrý skutok. Na tomto čine majú svoj podiel mamka, sestra Anička a pani učiteľka Mgr. Iveta Starinská, ktorá sa jej päť dní v týždni venuje už siedmy rok. Veríme, že Mariankin dobrý skutok bude motivovať aj ostaných a posilní tak duchovný zmysel Vianoc.

        • Geografická olympiáda - školské kolo
          • Geografická olympiáda - školské kolo

          • 13.12.2017 sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády. Súťažilo sa v troch kategóriách. Kategóriu G tvorili žiaci 5. ročníka,  súťažilo 17 žiakov. Najpočetnejšou kategóriou boli žiaci  6.-7. ročníka, až 35 žiakov sa rozhodlo zabojovať v GO.  V kategórii  žiakov 8. – 9.  ročníka si zmeralo svoje vedomosti z geografie 19 žiakov. Z celkového počtu 71 žiakov máme 31 úspešných riešiteľov Geografickej olympiády. 

            Kategória G (5. ročník):

            1.miesto František Halčin, V.B – 79b.

            2.miesto Stanislav Suchanovský, V.A – 77b.

            3.miesto Anna Mária Budzáková, V.B – 76b.

            Kategória F (6.-7. ročník):

            1.miesto Anna Majerčáková, VII.B – 85b.

            2.miesto Kristián Halčin, VII.B – 75b.

            3.miesto Martin Halčin, VI.D – 75b.

            Kategória E (8.-9. ročník):

            1.miesto Mário Koščák, VIII.A – 90b.

            2.miesto Karolína Halčinová, VIII.C – 86b.

            3.miesto Matej Majerčák – 79b.

            Všetkým žiakom ďakujeme za účasť na Geografickej olympiáde a víťazom držíme prsty na okresnom kole, ktoré  sa uskutoční 6.2.2018 v Kežmarku. 

            Taktiež ďakujeme učiteľom geografie za prípravu žiakov a Mgr. Márii Hudáčekovej, hlavnej organizátorke školského kola, za zorganizovanie olympiády. 

        • Dejepisná olympiáda - školské kolo
          • Dejepisná olympiáda - školské kolo

          • Školské kolo DO sa uskutočnilo 15.12.2017 a zúčastnilo sa ho 20 deviatakov a 13 ôsmakov. Deviataci boli tento rok mimoriadne úspešní (trojhodinová dotácia dejepisu priniesla svoje ovocie), až 19 žiakov 9.ročníka sa stalo úspešnými riešiteľmi školského kola. Najlepšie si počínala Ema Majerčáková z IX.B, ktorá z maximálnych 100 bodov získala 96 bodov. Na 2.mieste, s počtom bodov 95, sa umiestnil Matej Majerčák z IX.C a o 3.miesto sa delia dvaja žiaci z IX.A - Igor Hudáček a Dominika Batoryová, s počtom bodov 92.

            Úspešnosť ôsmakov bola o čosi slabšia, iba 6 sa stali úspešnými riešiteľmi. Zvíťazili žiaci z VIII.A: 1.miesto  Mário Koščák  s počtom bodov 98, 2.miesto si vedomosťami vybojovala Michaela Koščáková, s počtom bodov 95 a 3.miesto získal Tomáš Halčin (90 bodov.) Víťazom srdečne blahoželáme a držíme prsty v obvodovom kole.

            Ďakujeme vyučujúcim dejepisu za prípravu žiakov a hlavnej organizátorke Dejepisnej olympiády, Mgr. Ľudmile Glodžákovej, za organizovanie školského kola. 

             

        •  Biblická olympiáda - školské kolo
          • Biblická olympiáda - školské kolo

          • Školské kolo biblickej olympiády sa uskutočnilo 11.12.2017.  Test písalo 28 žiakov 6. - 9.ročníka, ktorí postúpili z triednych kôl. Z nich sa 13 žiakov stalo úspešnými riešiteľmi školského kola. Testové otázky boli zamerané na Evanjelium podľa Marka. Maximálny počet bodov bol 40. Príprava žiakov bola individuálna.

            Výsledky:

            Prvé miesto - Michaela Koščáková  - 8.A (38b.)

            Druhé miesto – Martin Halčin  -  6.D (36b.)

            Tretie miesto – Dominika Batoryová – 9.A (35b.)

            Štvrté miesto – Karolína Halčinová – 8.C  (34,5b.) – náhradníčka

            Víťazom srdečne blahoželáma a držíme prsty v dekanátnom kole v Kežmarku. (Do vyššej súťaže postupuje trojčlenné družstvo.)

            Ďakujeme vyučujúcim NBV na II.stupni za organizovanie triednych kôl a Sr. Ľubomíre Kollárovej za organizáciu školského kola. (foto vo fotoalbume)

             

             

             

        • Mikulášsky florbalový turnaj
          • Mikulášsky florbalový turnaj

          • Dňa 6.12.2017 sa na pôde našej školy uskutočnil druhý ročník Mikulášskeho florbalového turnaja mladších žiakov. Celkový počet zúčastnených družstiev bolo 6. Turnaj sa odohral v dvoch skupinách. Zápasy mali skvelý náboj a atmosféru. V turnaji mala škola Lendak dvojnásobné zastúpenie. Družstvo Lendak “B“ sa v celkovom poradí umiestnilo na 6. mieste. Družstvo Lendak “A“ obsadilo po dramatickom zápase, ktorý museli rozhodnúť až samostatné nájazdy celkovo 2. miesto. Našim chlapcom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v ďalšej práci.

            Výsledky:

            Skupina „A“

            Lendak “A“ – ZŠ Vrbov  7:2

            Lendak “A“ – ZŠ Spišská Stará Ves  13:0

            ZŠ Spišská Stará Ves – ZŠ Vrbov  2:7

            Skupina „B“

            Lendak “B“ – ZŠ Spišská Belá 2:9

            Lendak „B“ – Huncovce 0:8

            Huncovce – Spišská Belá 1:2

            Umiestnenie:

            o 5. miesto

            Lendak „B“ – ZŠ Spišská Stará Ves  1:6

            o 3. miesto

            ZŠ Vrbov – ZŠ Huncovce 3:7

            o 1. miesto

            Lendak „A“ – ZŠ Štefániková Spišská Belá 8:8 (0:1 po samostatných nájazdoch)

            Celkové poradie:

            1. miesto – ZŠ Štefániková Spišská Belá
            2. miesto – Lendak „A“
            3. miesto – ZŠ Huncovce
            4. miesto – ZŠ Vrbov
            5. miesto – ZŠ Spišská Stará Ves
            6. miesto – Lendak „B“

            Zostava Lendak “A“:

            Výrostek Fabián 6.D, Žmijovský Dávid 6.D, Neupauer Dominik 6.D, Halčin Ján 6.A, Julian Hudáček 6.A, Tadeáš Halčin 6.A, Hudaček Viktor 6.B, Smoleňák Ján 6.B, Koščák Róbert 6.B, Lizák Martin 5.B

            Zostava Lendak „B“

             Neupauer Martn 4.A, Lizák Marián 4.A, Orolín Norbert 4.B, Gallik František 4.B, Gallik Martin 4.B, Zavadský Timotej 4.C, Majerčák Martin 4.D, Budzák Adrián 4.D, Nebus Miroslav 5B, Majerčák Dávid 5.A, Budzák Marián 5.C, Čerpák Dávid 6.D

            Organizátorom podujatia Mgr. Róbertovi  Dudovi, Bc. Tomášovi Hudáčekovi ďakujeme za prípravu a organizáciu podujatia. (foto vo fotoalbume)

             

             

             

             

        • Mikuláš, Mikuláš, bol som dobrý. Čo mi dáš?
          • Mikuláš, Mikuláš, bol som dobrý. Čo mi dáš?

          • Dnes, 6.decembra 2017, prebehlo vyučovanie v milej, pokojnej atmosfére. Celá škola žila sviatkom svätého Mikuláša. Deti boli plné očakávania. Aj sa dočkali. Ráno, cez prvú vyučovaciu hodinu, prišiel Mikuláš k deťom z 1.stupňa. Prihovoril sa im milým slovom, deti potešil malými sladkými darčekmi, ony sa mu poďakovali zase básničkami a pesničkami. Potom odišiel k deťom do materskej škôlky. 

            Veľkú prestávku  spríjemnili  zamestnancom školy žiaci krátkym mikulášskym programom. Program v zborovni pripravila učiteľka HUV, Mgr. Iveta Pavlíková, so svojimi štvrtákmi. Pookrialo srdce, pohladila sa duša a zvonček s vianočným zvonením oznámil ďalšiu vyučovaciu hodinu.

            Cez 3.vyučovaciu hodinu sme si vypočuli veľmi peknú rozhlasovú reláciu venovanú Sviatku sv.Mikuláša. Sprievodné slovo striedali pesničky, a tak sa mikulášska nálada znásobila. Reláciu pripravila učiteľka SJL, Mgr. Lenka Jurašková.

            Mikuláš prišiel aj k žiakom 2.stupňa. Cez 4.vyučovaciu hodinu im poslal sladký pozdrav. Možno piataci boli sklamaní, že bol taký maličký, no naši starší žiaci už vedia, že Mikuláš nerozdáva len sladkosti. Rozdáva hlavne lásku, milý úsmev, pekné slovo a priateľskú atmosféru. Tej bolo dosť, veď takmer v každej triede sa na tabuli usmieval farebný Mikuláš s rôznymi veršíkmi prosieb, aby sa neskúšalo a neučilo. :) 

            Aj športovci oslávili Mikuláša po svojom. Vo veľkej telocvični sa uskutočnil 2.ročník Mikulášskeho frolbalového turnaja, ktorého sa zúčastnili žiaci z okolitých škôl. Hlavným organizátorom podujatia bol náš učiteľ TSV, Mgr. Róbert Duda. Viac o tejto akcii v iných novinkách. 

            Mikulášsky deň skončil. V nás ostali spomienky a radosť, že takýto deň vôbec existuje, že existujú ľudia, ktorí v kolobehu uponáhľaného života nás potešia, že si nás všimnú a dodajú nám síl do ďalších dní. Deťom do učenia, dospelým do pracovných povinností.

            Všetkým, ktorí sa akým koľvek spôsobom zapojili do Mikulášskeho dňa, patrí jedno veľké ĎAKUJEME. 

             

        • E-twinning pokračuje
          • E-twinning pokračuje

          • E- twinning

            Žiaci našej školy na hodine anglického jazyka vyrobili krásne vianočné pohľadnice,ktoré teraz pošleme našim priateľom do Francúzska, Talianska, Poľska, Španielska a Litvy.

            Okrem toho ich oboznámime, formou videa alebo fotografií, ako my oslavujeme Vianoce, Mikuláša a aké jedlo pripravujeme na štedrovečerný stôl, aké koledy spievame. Niektorí naši priatelia nám už poslali na stránku e-twinning webstránku ich kolied. Takisto sa chystajú poslať aj na našu školu zopár pohľadníc. Už sa na ne tešíme.

        • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku
          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • 23.11.2017 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku, ktorej sa zúčastnilo 30 žiakov - 18 v kategórii 1A, 12 v kategórii 1B. Písomná časť bola zameraná na testovanie počúvania s porozumením, čítania s porozumením, praktického používania gramatiky a slovnej zásoby. Ústna časť testovala zvládnutie situačnej úlohy a prerozprávanie príbehu na základe obrázku. V kategórii 1A (žiaci šiesteho a siedmeho ročníka) zvíťazil žiak 6.A triedy Mikuláš Suchanovský, čím postúpil do okresného kola. 2.miesto – Adrián Gallik, 7.C, ; 3.miesto – Anna Majerčáková, 7.B. 

            V kategórii 1B (žiaci ôsmeho a deviateho ročníka) zvíťazil Mário Koščák, 8.A - postup do okresného kola. 2.miesto – Lívia Budzáková, 8.C; 3.miesto – Richard Majerčák, 9.A.

            Za prípravu žiakov zodpovedali učitelia anglického jazyka Mgr. Jana Figlárová, Mgr. Iveta Budzáková, Mgr. Martin Habiňák, Ing. Terézia Pjonteková, Mgr. Danka Staššová a  Mgr. Božena Neuvirthová.

            V mene vedenia školy ďakujeme vyučujúcim za prípravu žiakov a organizovanie olymlpiády. Víťazom jednotlivých kategórii držíme prsty v obvodnom kole. 

        • V obvodnom kole Olympiády SJL máme 2.miesto!
          • V obvodnom kole Olympiády SJL máme 2.miesto!

          • Obvodné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry sa uskutočnilo 29.11.2017 v CVČ Kežmarok. Do tejto súťaže postúpilo 10 víťazov základných kôl z rôznych ZŠ okresu Kežmarok. Našu školu reprezentovala Karolína Halčinová z VIII.C, víťazka nášho školského kola. V obvodnom kole získala nádherné 2.miesto! Jej úspech nás mimoriadne teší,nakoľko v tejto olympiáde si merajú sily žiaci 8. a 9.ročníka a ako ôsmačka je trochu v nevýhode (musela sa v rýchlosti doučiť  učivo 9.ročníka) a v obvodnom kole boli iba traja úspešní riešitelia, medzi ktorých patrila aj ona. 

            Srdečne blahoželám a prajeme tejto talentovanej žiačke veľa školských úspechov. Poďakovanie patrí aj jej učiteľke SJL, Mgr. Daniele Sarnovej, ktorá ju na túto súťaž pripravovala.  

        • Zober loptu, nie drogy - Športové dni žiakov 4. a 5. ročníka
          • Zober loptu, nie drogy - Športové dni žiakov 4. a 5. ročníka

          • V spolupráci s občianskym združením Zober loptu, nie drogy sme zorganizovali súťaž pre žiakov 4. – 5.ročníka, ktorú sme nazvali Športové dni.  Chlapci si zmerali svoje sily  vo futbale a dievčatá vo  florbale. Žiaci boli rozdelení do dvoch základných skupín, kde hrali systémom každý s každým.

            Po odohratí zápasov v základných skupinách bojovali o celkové umiestnenie. V závere  súťaží sme vyhodnotili najúžitočnejších  hráčov, ktorých sme ocenili  futbalovými loptami.  Za najlepšieho hráča 4. ročníka   bol vyhlásený  Lukáš Koščák zo 4.D a v piatom ročníku najužitočnejším hráčom  sa stal brankár z 5.B Damián Žmijovský. 

            Celkové umiestnenie chlapcov:

            1.miesto 4.B

            2.miesto 5.C

            3.miesto 5.B

            4.miesto 4.D

            5.miesto 4.A

            6.miesto 5.A

            7.miesto 4.C

            Na druhý deň nastúpili dievčatá, ktoré si zmerali svoje sily vo florbale. Opäť hrali v dvoch skupinách.   Aj tu sme vyhlásili najlepšie hráčky. Medzi najlepšie  florbalistky patrí Sára Neupauerová zo 4.C a piatačka Natália Dudašková z 5.B.

             

            Celkové umiestnenie dievčat

            1.miesto 5.B

            2.miesto 4.C

            3.miesto 5.C

            4.miesto 4.A

            5.miesto 5.A

            6.miesto 4.B

            7.miesto 4.D

            Ďakujeme učiteľom TSV – Mgr. Róbertovi Dudovi, Mgr. Tomášovi Hudáčekovi a Ing. Jánovi Andrejovskému za pomoc pri organizovaní tejto akcie a hlavnej organizátorke podujatia,  Mgr. Márii Hudáčekovej, za zorganizovanie akcie, na ktorú sa naši žiaci veľmi tešia a ešte dlho dlho spomínajú. (foto vo fotoalbume)