• Čisté hory

          • Hrebienok, Studenovodské vodopády, Rainerova chata

            Dňa 24.9.2022 sa žiaci našej školy /50 žiakov II. stupňa/   a pani učiteľky:  Ing. Mária Švorcová,  Ing. Stanislav Halčin, Mgr. Anna Budzáková a Mgr. Iveta Budzáková zúčastnili akcie „Čisté hory“. Na trase od Starého Smokovca na  Hrebienok, cez Bilíkovú chatu, Studenovodské vodopády a  Rainerovu chatu vyzbierali odpad  rôzneho druhu. Na Hrebienku dostali od lesníkov rukavice na zber, vrecia na odpad a účastnícku nálepku. Pekné slnečné  počasie, krásne sfarbená jesenná príroda a radosť, že aj vďaka nám  je príroda ešte krajšia vyčarila u mnohých nejeden úsmev. Veľké ďakujem patrí všetkým účastníkom akcie „ Čisté hory“ a už sa tešíme na podujatie na ďalší rok.

            Za akciu bola zodpovedná Ing. Mária Švorcová.

        • Oznam o výške stravného od 01.10.2022
          • Oznam o výške stravného od 01.10.2022

          • Vážení rodičia, dávame Vám do pozornosti, že od 01.10.2022 sa mení výška stravného v školskej jedálni. Výška denného príspevku na potraviny je stanovená v súlade s platným 3. finančným pásmom na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov.

            Mesačný poplatok za stravovanie:                   deti MŠ (2 – 6 rokov)        32,34 € ( 1,54 x 21 dní)

                                                                                         deti MŠ (dotácia, HN)         5,04 € (0,24 x 21 dní)

                                                                                          žiaci ZŠ I. stupeň              25,41 € (1,21 x 21 dní)

                                                                                          žiaci ZŠ II. stupeň             27,30 € (1,30 x 21 dní)

                                                                                          zamestnanci                      29,61 € (1,41 x 21 dni)

                                                                                          cudzí stravníci – strava    29,61 € (1,41 x 21 dní)

                                                                                          cudzí stravníci – réžia       36,33 € (1,73 x 21 dní)

             

             

        • Informácie o izolácii a karanténe
          • Informácie o izolácii a karanténe

          • Milí rodičia!

            Vzhľadom na to, že sa už v škole vyskytli pozitívni žiaci na Covid 19, prosíme vás o udržanie bezpečného prostredia v škole pre vaše deti a zamestnancov školy.

            • Izolácia - do izolácie ide osoba pozitívne testovaná na Covid 19. Izolácia trvá 5 dní pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť nosiť respirátor sa nevzťahuje na deti do 6 rokov. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.
            • Karanténa -  je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe zo zreteľov hodných epidemiologických dôvodov, ktorými sú najmä dlhodobý úzky kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie a zároveň, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, a to počas obdobia dvoch dní: - pred dňom odberu vzorky biologického materiálu do skončenia izolácie alebo - pred objavením sa prvých klinických príznakov ochorenia u osoby do skončenia jej izolácie. Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast.
            • To znamená, ak je dieťa pozitívne, tak jeho súrodenec nemôže ísť do ZŠ alebo MŠ, ale ostáva v karanténe.

            Ďakujeme za pochopenie!

            Vedenie školy

        • Nový šk.rok začneme svätou omšou
          • Nový šk.rok začneme svätou omšou

          • Drahí rodičia, milí žiaci! Všetci sme pozvaní na slávnostnú svätú omšu z príležitosti nového šk.roka 2022/23, ktorá sa bude sláviť v novom kostole - Kostole sv.Jána Krstiteľa, 5.9.2022 o 8.00 hod. Slávnostné otvorenie nového šk.roka 2022/23 sa uskutoční v areáli školy, ( v prípade nepriaznivého počasia v telocvični) po skončení sv.omše, cca 9.00 hod.

            Vedenie školy

          • Zelená otvoreným školám

          • Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach v školskom roku 2022/2023 pripravilo dokument „Zelená otvoreným školám“, ktorý vychádza z platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok, ako aj opatrení, rozhodnutí Úradu verejného zdravotníctva SR a rozhodnutí ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR, a je platný po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie.

            Bezpríznakovosť
            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia detí a tak zachovať prezenčnú výučbu a minimalizovať riziko prerušenia výučby v triede.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti
            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka (Príloha č.1).
            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Ospravedlnenie neprítomnosti
            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (žiak) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Domáce samotestovanie
            Dobrovoľné samotestovanie je možné využiť v školách s výskytom 10 % žiakov pozitívnych na ochorenie COVID-19 z celkového počtu žiakov školy. Rodičia nie sú povinní vykazovať vykonanie antigénového samotestu. Testovanie sa realizuje preventívne, resp. podľa potreby, v prípade opätovného výskytu ochorenia COVID-19.
            V prípade, že žiak mal pozitívny výsledok antigénového samotestu, rodič žiaka bezodkladne oznámi túto skutočnosť všeobecnému lekárovi, škole a žiak ostáva doma.

            Celé znenie Školského semaforu si môžete prečítať tu: Zelena_otvorenym_skolam.pdf


        • Začiatok nového šk. roka 2022/2023
          • Začiatok nového šk. roka 2022/2023

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční dňa 5. septembra 2022 o 9:00 hod. na školskom ihrisku za školou. V prípade nepriaznivého počasia v telocvični, nezabudnite si priniesť prezuvky. Po slávnostnom otvorení šk. roka pôjdu do tried len žiaci 1. ročníka spolu so svojimi rodičmi. Vyučovanie a prevádzka ŠKD začne od utorka 06.09.2022.

            Pred nástupom do školy zákonný zástupca podá vyhlásenie o bezpríznakovosti elektronickou formou cez EduPage v sekcii Žiadosti/ Vyhlásenia alebo žiak prinesie do školy Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti podpísané zákonným zástupcom. 

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti si rodičia prvákov môžu stiahnuť tu:    Priloha_c_1_Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf

            Pedagógom a žiakom želáme úspešný šk. rok a rodičom prajeme veľa trpezlivosti a radosti zo svojích detí.

            Vedenie školy



        • Zdravotnícky pracovník v Spojenej škole Lendak - možnosť práce
          • Zdravotnícky pracovník v Spojenej škole Lendak - možnosť práce

          • Spojená škola Lendak vyhlasuje výberové konanie na obsadenie pracovnej pozície Zdravotnícky pracovník v základnej škole. Predpokladaný nástup tohto nepedagogického pracovníka je 1.9.2022, pracovné miesto je aktuálne do 31.8.2024. Základná zložka mzdy  je 1100 € /brutto/. Pracovný čas od 7:00 - do 15:00 hod. 

            Popis pracovných činností a podmienky na výkon školského zdravotníckeho pracovníka nájdete v prílohe.

            Žiadosť a potrebné doklady je možné doručiť do 26.8.2022 do 15.00 hod.  na sekretariát Spojenej školy Lendak. Výberové konanie sa uskutoční 31.8.2022 o 13.00 hod.  v riaditeľni  Spojenej školy Lendak.

             

          • Zoznam pomôcok pre žiakov II. stupňa

          • Navrhnutý zoznam pomôcok pre žiakov II. stupňa na šk. rok 2022/2023

            Zoznam pomôcok pre 5. ročník

            Zošity:                                                 

            424 - 1 ks                                      

            520 - 1 ks                                      

            440 - 2 ks                                      

            524 - 5 ks                                      

            540 - 1 ks                                           

            544 - 3 ks

            464 - 1 ks

            444 - 1 ks

            Zoznam pomôcok pre 6.ročník

            Zošity:                                                

            424 - 1 ks                                           

            520 - 1 ks                                           

            440 - 2 ks                              

            524 - 7 ks                                           

            540 - 2 ks                                                    

            544 - 3 ks                                                                                                                                                            

            464 - 1 ks

            444 - 1 ks

            Zoznam pomôcok pre 7.ročník

            Zošity:                                                

            424 - 1 ks                             

            520 - 1 ks                                           

            440 - 2 ks                                           

            524 - 7 ks                                           

            540 - 3 ks                          

            644 -1ks                                                                                                                                                                                     

            544 - 3 ks

            464 - 1 ks

            444 - 1 ks

             

            Zoznam pomôcok pre 8. ročník

            Zošity:                                                

            424 - 1 ks                   

            520 - 1 ks                                           

            440 - 2 ks                                           

            524 - 7 ks                                           

            540 - 3 ks                                                          

            544 - 3 ks                                                                                                                                                                  464 – 1 ks

            444 – 1 ks

            Zoznam pomôcok pre 9. ročník 

            Zošity:                                                 

            424 - 1 ks                                           

            520 - 1 ks                                           

            440 - 1 ks                   

            524 - 9 ks                                           

            540 - 3 ks

            544 - 4 ks                                                                                                                              

            464 – 1 ks

            444 – 1 ks

             

            Pre všetky ročníky!

            Výkres A3 – 20 ks

            Výkres A4 – 20 ks

            nožnice, lepidlo, farebný papier,

            štetce, fixky, farbičky, vodové farby, temperové farby

            rysovacie pomôcky (trojuholníkové pravítko s vyznačenou ryskou, dlhé pravítko, kružidlo), ceruzky, guma

            úbor na TSV (biele tričko, tepláky, pevná športová obuv s bielou podrážkou, biele ponožky)                                       

          • Dotácia na stravu

          • Vážení rodičia,

            na základe informácií z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny  dochádza k zmene v poskytovaní dotácií na stravu – obedy zadarmo od 01.07.2022. Zmena nastáva v § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách nasledovne:

            • nárok na dotáciu na stravu má iba dieťa v poslednom ročníku MŠ, ktorého ani jeden z rodičov nepoberá daňový bonus;
            • nárok na dotáciu na stravu má dieťa v ZŠ do 15 rokov veku, ktorého ani jeden z rodičov nepoberá daňový bonus;

            Čo v praxi znamená, že ak aspoň jeden rodič poberá daňový bonus je preňho výhodnejšie uplatniť si u svojho zamestnávateľa sumu zvýhodneného daňového bonusu. V takomto prípade nie je možné si uplatniť dotáciu na stravu.

            Žiadame tých rodičov, ktorí si chcú  uplatniť dotáciu na stravu, aby prišli do 05.08.2022  podpísať čestné vyhlásenie na sekretariát Spojenej školy.