• Nové školské video-noviny SEPTEMBER 2022
          • Nové školské video-noviny SEPTEMBER 2022

          • Už je to tu! Naša školská televízia vydala prvé noviny šk.roka 2022/23. Čo sme zažili v SEPTEMBRI 2022, môžete si pozrieť v sekcii VIDEÁ. Príjemné sledovanie!

          • Európsky týždeň športu

          • 1. stupeň

            Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do projektu Európsky týždeň športu, ktorého koordinátorom je Národné športové centrum. Cieľom projektu je nabádať žiakov, ale aj dospelých k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok. Do tohto projektu sme zapojili žiakov 1. – 4. ročníka (cca 350 žiakov). V rámci  jednej vyučovacej hodiny súťažili žiaci jedného ročníka medzi sebou, v netradičných pohybových hrách, pričom  využili aj netradičné pomôcky – balóny, plastové vrchnáčiky, bedmintonové rakety a pod. Žiaci boli súťaživí a snažili sa o čo najlepší výsledok. Za jednotlivé súťaže sme žiakom pridelili  body a ocenili ich diplomom za aktívnu účasť na Európskom týždni športu.  Z telocvične  odchádzali  s radosťou zo športovania, čo bolo aj cieľom tejto akcie. To, že šport je významnou súčasťou života v škole dokazuje fakt, že sme jednou z najšportovejších škôl v okrese Kežmarok. Ďakujeme všetkým kolegyniam a kolegom za pomoc pri organizovaní tohto športového podujatia.

            Za prípravu a realizáciu tejto aktivity bola zodpovedná pani zástupkyňa Mgr. Mária Hudáčeková.

            (foto vo fotoalbume)

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka našej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.  Patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku. Naša škola sa prostredníctvom dobrovoľníkov z 8.D Kamila Badovského a Barbory Konopovej aj tento školský rok do zbierky zapojila a odovzdávala žiakom symbolické biele pastelky za ich ľubovoľné príspevky. Zapečatená pokladnička s vyzbieraným obnosom následne putovala ku okresným  koordinátorom, ktorí nás v mesiaci október oboznámia s vyzbieranou sumou. Všetkým darcom a dobrovoľníkom veľmi pekne ďakujeme!

             

            Za aktivitu bola zodpovedná Mgr. Iveta Pavlíková a Mgr. Miroslava Grigláková.

          • Čisté hory

          • Hrebienok, Studenovodské vodopády, Rainerova chata

            Dňa 24.9.2022 sa žiaci našej školy /50 žiakov II. stupňa/   a pani učiteľky:  Ing. Mária Švorcová,  Ing. Stanislav Halčin, Mgr. Anna Budzáková a Mgr. Iveta Budzáková zúčastnili akcie „Čisté hory“. Na trase od Starého Smokovca na  Hrebienok, cez Bilíkovú chatu, Studenovodské vodopády a  Rainerovu chatu vyzbierali odpad  rôzneho druhu. Na Hrebienku dostali od lesníkov rukavice na zber, vrecia na odpad a účastnícku nálepku. Pekné slnečné  počasie, krásne sfarbená jesenná príroda a radosť, že aj vďaka nám  je príroda ešte krajšia vyčarila u mnohých nejeden úsmev. Veľké ďakujem patrí všetkým účastníkom akcie „ Čisté hory“ a už sa tešíme na podujatie na ďalší rok.

            Za akciu bola zodpovedná Ing. Mária Švorcová.

        • Oznam o výške stravného od 01.10.2022
          • Oznam o výške stravného od 01.10.2022

          • Vážení rodičia, dávame Vám do pozornosti, že od 01.10.2022 sa mení výška stravného v školskej jedálni. Výška denného príspevku na potraviny je stanovená v súlade s platným 3. finančným pásmom na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov.

            Mesačný poplatok za stravovanie:                   deti MŠ (2 – 6 rokov)        32,34 € ( 1,54 x 21 dní)

                                                                                         deti MŠ (dotácia, HN)         5,04 € (0,24 x 21 dní)

                                                                                          žiaci ZŠ I. stupeň              25,41 € (1,21 x 21 dní)

                                                                                          žiaci ZŠ II. stupeň             27,30 € (1,30 x 21 dní)

                                                                                          zamestnanci                      29,61 € (1,41 x 21 dni)

                                                                                          cudzí stravníci – strava    29,61 € (1,41 x 21 dní)

                                                                                          cudzí stravníci – réžia       36,33 € (1,73 x 21 dní)

             

             

        • Informácie o izolácii a karanténe
          • Informácie o izolácii a karanténe

          • Milí rodičia!

            Vzhľadom na to, že sa už v škole vyskytli pozitívni žiaci na Covid 19, prosíme vás o udržanie bezpečného prostredia v škole pre vaše deti a zamestnancov školy.

            • Izolácia - do izolácie ide osoba pozitívne testovaná na Covid 19. Izolácia trvá 5 dní pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť nosiť respirátor sa nevzťahuje na deti do 6 rokov. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.
            • Karanténa -  je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe zo zreteľov hodných epidemiologických dôvodov, ktorými sú najmä dlhodobý úzky kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie a zároveň, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, a to počas obdobia dvoch dní: - pred dňom odberu vzorky biologického materiálu do skončenia izolácie alebo - pred objavením sa prvých klinických príznakov ochorenia u osoby do skončenia jej izolácie. Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast.
            • To znamená, ak je dieťa pozitívne, tak jeho súrodenec nemôže ísť do ZŠ alebo MŠ, ale ostáva v karanténe.

            Ďakujeme za pochopenie!

            Vedenie školy

        • Nový šk.rok začneme svätou omšou
          • Nový šk.rok začneme svätou omšou

          • Drahí rodičia, milí žiaci! Všetci sme pozvaní na slávnostnú svätú omšu z príležitosti nového šk.roka 2022/23, ktorá sa bude sláviť v novom kostole - Kostole sv.Jána Krstiteľa, 5.9.2022 o 8.00 hod. Slávnostné otvorenie nového šk.roka 2022/23 sa uskutoční v areáli školy, ( v prípade nepriaznivého počasia v telocvični) po skončení sv.omše, cca 9.00 hod.

            Vedenie školy

          • Zelená otvoreným školám

          • Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach v školskom roku 2022/2023 pripravilo dokument „Zelená otvoreným školám“, ktorý vychádza z platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok, ako aj opatrení, rozhodnutí Úradu verejného zdravotníctva SR a rozhodnutí ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR, a je platný po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie.

            Bezpríznakovosť
            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia detí a tak zachovať prezenčnú výučbu a minimalizovať riziko prerušenia výučby v triede.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti
            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka (Príloha č.1).
            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Ospravedlnenie neprítomnosti
            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (žiak) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Domáce samotestovanie
            Dobrovoľné samotestovanie je možné využiť v školách s výskytom 10 % žiakov pozitívnych na ochorenie COVID-19 z celkového počtu žiakov školy. Rodičia nie sú povinní vykazovať vykonanie antigénového samotestu. Testovanie sa realizuje preventívne, resp. podľa potreby, v prípade opätovného výskytu ochorenia COVID-19.
            V prípade, že žiak mal pozitívny výsledok antigénového samotestu, rodič žiaka bezodkladne oznámi túto skutočnosť všeobecnému lekárovi, škole a žiak ostáva doma.

            Celé znenie Školského semaforu si môžete prečítať tu: Zelena_otvorenym_skolam.pdf


        • Začiatok nového šk. roka 2022/2023
          • Začiatok nového šk. roka 2022/2023

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční dňa 5. septembra 2022 o 9:00 hod. na školskom ihrisku za školou. V prípade nepriaznivého počasia v telocvični, nezabudnite si priniesť prezuvky. Po slávnostnom otvorení šk. roka pôjdu do tried len žiaci 1. ročníka spolu so svojimi rodičmi. Vyučovanie a prevádzka ŠKD začne od utorka 06.09.2022.

            Pred nástupom do školy zákonný zástupca podá vyhlásenie o bezpríznakovosti elektronickou formou cez EduPage v sekcii Žiadosti/ Vyhlásenia alebo žiak prinesie do školy Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti podpísané zákonným zástupcom. 

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti si rodičia prvákov môžu stiahnuť tu:    Priloha_c_1_Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf

            Pedagógom a žiakom želáme úspešný šk. rok a rodičom prajeme veľa trpezlivosti a radosti zo svojích detí.

            Vedenie školy