• Envirovychádzky
          • Envirovychádzky

          • 4. ročník

            V prvý jarný deň sa žiaci 4. ročníka zúčastnili exkurzie v Tatranskom národnom parku. Odborne nás sprevádzal lesný pedagóg pán Ján Halčin, ktorý žiakov oboznámil s faunou a flórou tatranskej prírody. Exkurziu sme začali výstupom na Hrebienok, kde sme si prezreli ľadový dom, ďalej sme pokračovali výstupom na Bilíkovú a Rainerovú chatu. Vychádzku sme si spríjemnili výhľadom na vodopády Studeného potoka. Bol to úžasný deň plný zážitkov. Pre svoje zdravie sme spravili 20 000 krokov, prešli 12 kilometrov, spokojní, šťastní a príjemne unavení sme sa vrátili domov. Stálo to za to a určite si to ešte zopakujeme!

            Za aktivitu boli zodpovedné treiedne učiteľky: Mgr. Katarína Budzáková, Mgr. Slávka Lampartová, Mgr. Helena Hudáčková.

        • Otvorené hodiny v 1. ročníku pre predškolákov
          • Otvorené hodiny v 1. ročníku pre predškolákov

          • Dňa 19.03.2024  predškoláci z MŠ  navštívili prvácke triedy. Po radostnom zvítaní sa s kamarátmi, terajšími prvákmi, všetkých privítali pani učiteľky. Tie  za pomoci včielky Peľky  previedli deti zákutiami jednotlivých vyučovacích predmetov. Prváci predviedli, čo sa za pár mesiacov vo „veľkej škole“ naučili a spolu so škôlkármi čítali, počítali, hrali sa a zabávali. Deti sa v škole cítili veľmi príjemne, všetky úlohy hravo zvládli. Prváci si pre svojich mladších kamarátov vlastnoručne pripravili krásne darčeky.  Veríme, že aj vďaka tomuto stretnutiu, pôjdu predškoláci k zápisu do prvej triedy s ľahkosťou a radosťou.

            Otvorené hodiny pre predškolákov pripravili pani učiteľky prvého ročníka: Mgr. Eva Dvorčáková, Mgr. Mária Neupauerová, Mgr. Anna Girgová, Mgr. Tatiana Kostíková. (foto vo fotoalbume)

        • TESTOVANIE T9 2024
          • TESTOVANIE T9 2024

          • 9. ročník

            Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl v zmysle § 155 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) sa uskutoční  20. marca 2024 (streda). Náhradný termín testovania sa uskutoční 4.  apríla 2024 (štvrtok). 

            Externého testovania sa zúčastňujú všetci žiaci základných škôl príslušného ročníka, v ktorom sa uskutočňuje, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

            Testovanie žiakov sa uskutoční z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra.

             Informácie o Testovaní 9 sú zverejňované na  https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9,  kde nájdete bližšie informácie o testovaní, ako aj špecifikácie testov.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy udeľuje dňa 20.3.2024 (streda) riaditeľské voľno žiakom  8. ročníka z dôvodu celoslovenského Testovania T9.

            Žiaci 8. ročníka budú odhlasení z obeda, a kto má záujem o obed, musí sa prihlásiť u vedúcej ŠJ a obed zaplatiť (nárok na obed zadarmo má len žiak, ktorý je na vyučovaní).

            Vyučovanie v 5., 6., 7. ročníku a  na 1. stupni prebieha podľa rozvrhu. ŠKD je v prevádzke.

            Vedenie školy

          • VIDIEČANOVA HABOVKA 2024

          •    Zlaté pásmo s návrhom na postup na krajskú súťaž

            17. marca 2024 sa v Kultúrnom dome vo Svite konalo regionálne kolo súťaže  VIDIEČANOVA HABOVKA.  Je to celoštátna postupová súťaž a prehliadka hudobného folklóru detí a dospelých.  Vo Svite sa stretli súťažiaci z okresov Poprad, Kežmarok a Levoča. Súťažilo sa v kategóriách – sólisti speváci, spevácke duo, ľudové hudby a spevácke skupiny. Spojená škola Lendak súťažila v kategórii spevácke skupiny. V tejto kategórii súťažilo 8 speváckych skupín -  Kicorka, Letnička, Maguráčik, Goralik, atď. Bohužiaľ, podľa stanovených pravidiel môže súťažiť v speváckej zložke len 12 detí.

            V Dievčenskej speváckej skupine Kicorka sa nám predstavili: Miroslava Hudáčková, Viktória Lizáková (9.C), Mária Selveková (8.C), Nina Sulitková, Paulína Majerčáková (7.B), Liliana Smoleňáková (7.D), Sára Neupauerová (7.E), Natália Bekešová (5.D), Nela Halčínová (5.C), Juliana Budzáková a Zuzana Nebusová (5.A), Laura Špak (2.D). Spevácka skupina získala Zlaté pásmo s návrhom na postup, takže lendacké deti budú reprezentovať svoju obec i školu v apríli na krajskej súťaži. Samozrejme, poďakovanie patrí rodičom, ktorí prišli podporiť svoje ratolesti a Gabrielovi Háberovi - pánovi učiteľovi zo ZUŠ, že mi pomohol so sprievodom na akordeóne.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezntáciu školy a obce!

            Za súťaž bola zodpovedná  vedúca DFS Kicorka Mgr. Iveta Pavlíková.

             

        • Chemická olympiáda - okresné kolo
          • Chemická olympiáda - okresné kolo

          • Vo štvrtok 14. marca 2024 sa na ZŠ s MŠ sv. Kríža v Kežmarku konalo okresné kolo 60.ročníka chemickej olympiády v kategórii D. Súťaže sa zúčastnilo 10 dievčat a 4 chlapci z 8 základných škôl okresu Kežmarok. Žiaci absolvovali najskôr praktickú časť, v ktorej prezentovali svoje praktické zručnosti pri práci v chemickom laboratóriu. Následne absolvovali test zameraný na teoretické vedomosti z anorganickej chémie. Kamil Koščák, žiak 9.B triedy, sa stal úspešným riešiteľom a obsadil pekné 3.miesto. Nestratil sa ani Pavol Bobko z triedy 9.C, ktorý ako úspešný riešiteľ obsadil 8. miesto. Ďakujem žiakom za vzornú reprezentáciu školy.

            Zodpovedný učiteľ:  Mgr. Jana Figlárová

          • Geografická olympiáda - máme víťaza okresného kola!

          • Dňa 12.3.2024 sa uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády. Súťažilo sa v troch kategóriách- E - 8. a 9. ročník, F- 6. a 7. ročník, G - 5. ročník.  V každej kategórií sme mali po troch súťažiacich. Samuel Halčin z 8.D triedy sa stal celkovým víťazom okresného kola vo svojej kategórií a postupuje na krajské kolo, ktoré sa bude konať v Prešove. Vladimír Grich – 5.B, Terézia Pjonteková – 5.C a Lukáš Majerčák z 5.A sa stali úspešnými riešiteľmi vo svojej kategórií. Úspešní riešitelia boli aj Matúš Girga zo 7.C a Lucia Stupáková zo 7.D triedy. Samuelovi, ktorého pripravovala pani zástupkyňa Mgr. Mária Hudačeková držíme palce na krajskom kole. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy! Vyučujúcim geografie ďakujeme za prípravu žiakov na olympiádu!

            Za súťaž bol zodpovedný Mgr. Ján Stupák.

        • Cestovanie svetom - India
          • Cestovanie svetom - India

          • Divadlo Ramagu - Spišská Stará Ves

            Dňa 13.3.2024 žiaci  8. C a 8.D  zavítali  do Spišskej Starej Vsi, kde sa zúčastnili prednášky v divadle Ramagu na tému Cestovanie  svetom, s dôrazom na krajinu India. Prednášku viedol  fotograf Mgr. art Róbert Kočan, ktorý sa do Indie vybral niekoľkokrát a svoje zážitky a dojmy z tejto krajiny spracoval do pútavého cestopisného filmu. Žiakom ukázal zaujímavé  miesta, ich kultúru a zvyky.  Po ukončení prednášky sa  žiaci zapojili do diskusie  a tak mali príležitosť  lepšie porozumieť tejto vzdialenej krajine   a spôsobu života. Okrem prednášky sme  navštívili aj   expozíciu Pieninského národného parku, kde získali základné informácie o tomto chránenom území, ale aj o jej  rozmanitej faune a flóre.

            Takouto formou vzdelávania žiaci získali nové poznatky, rozšírili  svoje obzory, ale aj inšpiráciu a podnet k ďalšiemu objavovaniu sveta.

            Zodpovední učitelia: Mgr. M. Hudáčeková, Mgr. J. Stupák

        • Kričím telom, počuješ ma?
          • Kričím telom, počuješ ma?

          • Prednáška o poruchách príjmu  potravy

            Dňa 11.marca a 12.marca 2024 sa v priestoroch našej školy konala preventívna prednáška Kričím telom, počuješ ma? Viedla je peer konzultantka v oblasti porúch príjmu potravy Svatava Česelková. Dievčatá sa oboznámili s poruchami príjmu potravy – mentálna anorexia, bulímia, predstavili si zdravú stravu a výživové odporúčania. Diskutovali o spúšťačoch (médiá, kamaráti, šikana, rodinné vzťahy), naučili sa rozpoznať príznaky a zistili prognózu, liečbu a následné celoživotné zdravotné dôsledky. Zúčastnili sa jej dievčatá siedmeho a ôsmeho ročníka, pretože práve táto veková skupina je v súčasnosti týmto mentálnym ochorením najviac ohrozená.

            Za aktivitu bola zodpovedná Mgr. Jana Figlárová.