• IBOBOR

          • medzinárodná informatická súťaž

            Naši žiaci sa v týždni od 8.11. do 12.11.2021 zúčastnili madzinárodnej informatickej súťaže IBOBOR. Súťaž sa realizovala prostredníctvom edupage a zúčastnili sa jej žiaci od 2. ročníka až po 9. ročník. Výhercom srdečne blahoželáme! Za súťaž boli zodpovední učitelia iinformatiky Mgr. Karmen Mazureková, Mgr. Jana Budzáková a Mgr. Ján Stupák.

        • Oznam CVČ
          • Oznam CVČ

          • CVČ oznamuje, že  z dôvodu  zlej epidemiologickej situácie bude  činnosť krúžkov CVČ realizovaná v čase od 01.12.2021 do 17.12.2021 dištančne. Pokyny pre činnosť jednotlivých krúžkov budú oznámené jednotlivými trénermi prostredníctvom edupage a TEEMS. O začatí činnosti krúžkov po vianočných prázdninách vás budeme informovať prostredníctvom školského rozhlasu a webovej stránky školy.

            Ing. Ján Andrejovský, zástupca CVČ

        • Olympiáda v anglickom jazyku
          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • školské kolo - online 

            Dňa 22.11.2021 sa dištančnou formou, cez online platformu EduPage, uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, súťaž neobsahovala ústnu časť, resp. táto časť bola zakomponovaná do testu. Cieľom písomnej časti vo forme písomného testu bolo preveriť jazykovú kompetenciu na príslušnej úrovni (počúvanie s porozumením, čítanie s porozumením, používanie jazyka). Žiaci súťažili v troch kategóriách.

            Výsledky v jednotlivých kategóriách:

            1A

            1.miesto: Tomáš Koščák (7.D, vyučujúca Mgr. Anna Budzáková)

            2.miesto: Pavol Badovský (7.D, vyučujúca Mgr. Anna Budzáková)

            3.miesto: Pavol Bobko (7.C, vyučujúci Mgr. Martin Habiňák)

            1B

            1.miesto: František Halčin (9.B, vyučujúca Mgr. Anna Budzáková)

            2.miesto: Adam Badovský (8.B, vyučujúca Ing. Beáta Gurková)

            3.miesto: Lukáš Lizák (8.C, vyučujúca Ing. Beáta Gurková)

            1C

            1.miesto: Ondrej Špak (8.B, vyučujúci Mgr. Martin Habiňák)

            Víťazom blahoželáme a budeme im držať prsty na okresnom kole! Učiteľom anglického jazyka ďakujeme za prípravu žiakov na súťaž. Za olympiádu bola zodpovedná Mgr. Jana Figlárová.

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • školské kolo - online

            Dňa 24.11.2021 sa pre vysoký počet prihlásených žiakov a epidemiologické opatrenia prvýkrát organizovalo školské kolo geografickej olympiády online z domu. 

            Súťažilo sa v troch kategóriách – E,F,G.

            VÝSLEDKY:

            Kategória G:  1.miesto – Viktória Halčinová 5.D,  (Mgr. Mária Hudáčeková)

                                   2.miesto – Liliana Petrasová 5.D, (Mgr. Mária Hudáčeková)

                                   3. miesto – Tomáš Vida 5.E,  (Mgr. Mária Hudáčeková)

            Kategória E:  1.miesto – Sabína Halčinová 9.C, (Mgr. Mária Hudáčeková)

                                   2.miesto – Janka Budzáková 9.C, (Mgr. Mária Hudáčeková)

                                   3. miesto – Stanislav Halčin 9.C, (Mgr. Mária Hudáčeková)

            Kategória F:  1.miesto – Petra Vidová 7.A,  (Mgr. Ján Stupák)

                                   2.miesto – Samuel Halčin 6.D, (Mgr. Mária Hudáčeková)

                                   3. miesto – Samuel Strela 7.C, (Mgr. Ján Stupák)

            Žiakom srdečne blahoželáme a budeme im držať prsty na okresnom kole! Ďakujeme učiteľom geografie za prípravu žiakov na olympiádu. 

            Za olympiádu bol zodpovedný Mgr. Ján Stupák.

        • Dištančné vyučovanie a karanténa žiakov
          • Dištančné vyučovanie a karanténa žiakov

          • Vážení rodičia, aj keď sa školy zatvárať nebudú, dištančné vzdelávanie bude súčasťou aj tohto šk.roku. Nevyhne sa mu snáď ani jedna trieda našej školy. Povedzme si pár základných pravidiel, aby sme v situácii, ak sa dostane trieda Vášho dieťaťa do karantény, vedeli postupovať:

            1. Ak Vám oznámi triedny učiteľ/triedna učiteľka, že v triede Vášho dieťaťa je pozitívny žiak, trieda ide na 10 dní od ohlásenia žiaka do karantény, teda sa dištančne vyučuje.

            2. Vaše dieťa - žiak je v karanténe, čiže sedí doma a je na pozorovaní, či sa aj u ňho neprejavia príznaky covidu. Nechodí zbytočne po dedine, do žiadnych obchodov, ani do kostola, po žiadnych návštevách, aby náhodou neroznášal vírus. Na 5. deň si dieťa otestujte domácim Agtestom, alebo ho pre istotu môžete prihlásiť na PCR test cez www.korona gov.sk. (Zoznamy žiakov karanténnych tried je škola povinná zasielať  RÚVZ do Popradu.)

            3. Ak je pozitívny žiak príslušnej triedy (nie konkrétne Vaše dieťa) ostatní súrodenci Vášho dieťaťa, ktorý musí byť v karanténe, chodia naďalej na prezenčné vyučovanie - čiže do školy. Ich sa karanténa netýka. Týkala by sa ich iba v prípade, ak by bol pozitívny súrodenec alebo rodič.

            4. Mnohí žiaci majú výnimku z karantény: to znamená, že prekonali covid, alebo sú zaočkovaní. Túto výnimku si môžu uplatniť aj v škole. Čiže nemusia sa učiť dištančne cez internet, ale môžu prísť riadne do školy. Ak sa nechcú učiť zo školy, ale dištančne, potom nech dodržujú dôsledne karanténu.

            5. Karanténa triedy sa môže ukončiť aj skôr ako na 10. deň, ak pozitívny žiak domácim Agtestom bol na PCR teste negatívny.

            6. Žiaci triedy, ktorá sa dostane do karantény, stravujúci sa v školskej jedálni - budú automaticky odhlásení zo stravy. Ak chcete brať svojmu dieťaťu stravu do obedára (žiak v karanténe nemôže prísť po obed), svoje dieťa musíte na stravu znovu prihlásiť.

            7. V prípade ďalších nejasností sa obráťte na príslušného triedneho učiteľa, prípadne aj na vedenie školy. Veríme, že spoločnými silami a  vzájomným porozumením danú situáciu zvládneme.

            PaedDr. Mária Budzáková, riaditeľka školy

          • Sladká pomoc

          • Sladká pomoc je misijná aktivita na pomoc deťom a mladým ľuďom v Keni, Rwande, Etiópii a v Ugande. Počas mesiaca október sme ponúkali žiakom čokoládky v hodnote 0,50 centov. Na podporu misijných projektov v spomínaných krajinách sa vyzberalo 123,33  (čistý výnos) a boli zaslané na účet pápežských misijných diel.

        • Milión detí sa modlí ruženec
          • Milión detí sa modlí ruženec

          • Milión detí sa modlí ruženec je modlitbovou kampaňou, do ktorej sa zapájajú deti z celého sveta. Táto iniciatíva sa zrodila z myšlienky sv. pátra Pia, ktorý povedal: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení.“

            18. októbra, na sviatok sv. evanjelistu Lukáša, sa o 9:00 hod. žiaci rôznych tried našej školy pripojili k spoločnej modlitbe ruženca za mier a jednotu vo svete. Táto aktivita sa uskutočnila aj v spolupráci s farským úradom. Mnoho našich žiakov sa zúčastnilo spoločnej modlitby aj v kostole sv. Jána Krstiteľa o 17:30.

            Za túto aktivitu ďakujeme Mgr. Lucii Rabárovej.

        • Oznam Centra voľného času
          • Oznam Centra voľného času

          • CVČ oznamuje, že  z dôvodu zlej epidemiologickej situácie v okrese Kežmarok bude činnosť krúžkov CVČ pozastavená do odvolania. Pokyny pre tréningy futbalu a volejbalu budú oznámené jednotlivými trénermi. O začatí činnosti krúžkov budeme informovať prostredníctvom školského rozhlasu a webovej stránky školy.

            Ing. Ján Andrejovský, zástupca CVČ

        • WocaBee šampionát - okresné kolo
          • WocaBee šampionát - okresné kolo

          • Naša škola sa umiestnila v TOP 3 v súťaži Jazykový WocaBee šampionát!

            V októbri sa žiaci našej školy zapojili do Jazykového WocaBee šampionátu. Jedná sa o tretí ročník súťaže v učení slovíčok cudzieho jazyka, v ktorom medzi sebou súperia študenti všetkých cudzích jazykov od základných škôl až po gymnáziá, a to nielen na Slovensku, ale aj  v susednej Českej republike. Postupový šampionát prebieha výhradne online, v inovatívnej aplikácii na učenie cudzích slovíčok  s názvom WocaBee.

            Žiaci triedy 9.C ANJ získali 2.miesto v precvičovaní slovnej zásoby v okresnom kole súťaže. Nestratili sa ani piataci. Žiaci 5.C ANJ získali 3.miesto.

            Celkovo sa do súťaže zapojilo celkovo takmer 60 000 žiakov, v našej škole 75. V súťažnom období 20.10. - 29.10.2021 nahrali denne v priemere 263 bodov (tzv. WocaPoints) na žiaka.
            Žiaci v aplikácii získavajú body iba za správne odpovede pri precvičovaní slovíčok.
            Ďakujeme im za skvelú reprezentáciu školy a srdečne gratulujeme!

            Za prípravu žiakov na súťaž ďakujeme Mgr. Janke Figlárovej!