• Olympiáda zo slovenského jazyka
          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • školské kolo

            Dňa 15.10.2021 sa uskutočnila olympiáda zo slovenského jazyka online formou. Súťažilo 18 žiakov 8. a 9. ročníka. Žiaci mohli získať za online test 25 bodov. Úspešným riešiteľom sa stali žiaci, ktorí dosiahli hranicu  18 bodov.

            Zvíťazili:   Mária Majerčáková, 8. C (Mgr. Daniela Sarnová) 18 bodov – 25:40 

                            Janka Budzáková, 9. C (Mgr. Janka Budzáková) 18 bodov – 31:33

                            Zuzana Majerčáková, 9. B (Mgr. Janka Budzáková) 18bodov – 32:29

             

            Mária Majerčáková, 8. C nás bude reprezentovať na okresnom kole – 12.11.2021. Žiačkám srdečne blahoželáme a Márii budeme držať prsty na okresnom kole!

            Za olympiádu bola zodpovedná Mgr. Renáta Fudalyová a vyučujúci SJL.

        • Od zajtra začínajú jesenné prázdniny
          • Od zajtra začínajú jesenné prázdniny

          • Informujeme rodičov a žiakov, že od 28.10.2021 do 1.11.2021 sú jesenné prázdniny. Vyučovanie po prázdninách začína v utorok, 2.11.2021.

            Všetkým žiakom prajeme chvíle plné oddychu a žiakom v karanténe pokojnú, bezpríznakovú karanténu.

            Vedenie školy

        • CVČ dočasne pozastavuje krúžkovú činnosť
          • CVČ dočasne pozastavuje krúžkovú činnosť

          • Centrum voľného času Lendak oznamuje, že  z dôvodu  zlej pandemickej situácie v škole  pozastavuje činnosť krúžkov CVČ od 2.novembra 2021 do nedele 7. novembra 2021, s výnimkou  starších žiačok volejbalu.  Pokyny pre tréningy a zápas starších žiačok  volejbalu budú poskytnuté trénerom  Mgr. Hudáčekom. O začatí činnosti  ostatných krúžkov budeme informovať prostredníctvom školského rozhlasu a stránky  školy.

            Ing. Ján Andrejovský, zástupca riad.školy za CVČ

        • Vyučovanie v tzv. Červenej fáze
          • Vyučovanie v tzv. Červenej fáze

          • Vážení rodičia! Informuje Vás, že dnešným dňom prechádza vyučovania v ZŠ Lendak do červenej fázy podľa manuálu Školský semafor 2021/22. Červená fáza nastáva pri viacerých potvrdených pozitívnych prípadoch COVID-19.

            Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade do karantény prechádzajú triedy, v ktorých sa vyskytne pozitívny žiak testovaný aj domácim antigénovým samotestom. (Už sa nečaká na PCR test, potrebný podľa manuálu Školského semafora.) Z tohto dôvodu prechádzajú na dištančné vyučovanie a do karantény tieto triedy: 1.C, 2.B, 3.A, 3.B, 4.D, 5.D, 5.E, 6.B, 7.C, 8.B.

            Karanténa  je 10 dní od pozitívneho prípadu žiaka,  dodržiava sa aj cez jesenné prázdniny. Niektoré triedy budú v karanténe aj po prázdninách. (Ak je žiak očkovaný, alebo prekonal ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní, má výnimku z karantény.) Preto Vás touto cestou žiadame, aby počas jesenných prázdnin žiaci z karanténnych tried dôsledne dodržiavali karanténu, nechodili na návštevy ani inam po dedine. Ide nám predsa o spoločnú vec: zabrániť nebezpečnému vírusu šírenie medzi žiakmi a vyučovať prezenčne.

            Ďakujeme!

            Za kolektív zamestnancov - PaedDr. Mária Budzáková, riaditeľka školy

        • Imatrikulácia
          • Imatrikulácia

          • 1. ročník

            Dňa 15.10.2021 sa konala imatrikulácia žiakov 1.A. 1.B, 1.C, 1.D, 1.E. Žiaci pomohli trpaslíkovi vyslobodiť princeznú spod kliatby Baby- Jagy a oslobodiť kráľovstvo ŠKOLA.Žiaci museli splniť rôzne úlohy v podobe čítania, počítania a recitovania. Po vyslobodení princeznej pristúpili k prváckemu sľubu, ktorým sa zaviazali  dodržiavať  všetky povinnosti školáka. Potom už nasledovala slávnostná imatrikulácia, keď pani riaditeľka  PaedDr. Mária Budzáková pomocou  čarovnej ceruzky pasovala každého žiaka za prváka a pani zástupkyňa Mgr. Renáta Černáková im odovzdala imatrikulačný list. Všetkým prvákom želáme veľa zdravia, úsmevov a úspechov v škole!

            Za prípravu imatrikulácie a programu ďakujeme Mgr. Anne Grigovej a žiačkam V.C triedy!

          • Podmienky izolácie osôb pozitívnych na COVID-19 a karantény osôb po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19

          • Stanovuje vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR

            Podmienky izolácie a karantény:

            Ak sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, idú žiaci z triedy a zamestnanci, ktorí boli v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID19 do 10-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény). Pokiaľ výsledok RT-PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň od kontaktu s pozitívnou osobou je negatívny a žiak alebo zamestnanec nemá žiadne príznaky COVID-19, karanténa môže byť ukončená po 7 dňoch. Ak je v triede 100% žiakov s výnimkou z karantény, pokračuje trieda v prezenčnom vyučovaní.

            V prípade, že žiak sa otestuje domácim Ag samotestom a má pozitívny výsledok, jeho trieda naďalej navštevuje školu. V prípade, že žiak bude mať potvrdený pozitívny výsledok PCR testom, idú žiaci a zamestnanci, ktorí boli v úzkom kontakte s pozitívnym žiakom počas obdobia 2 dní pred jej testovaním PCR testom do karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény).

            Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka/zamestnanca, zostáva v karanténe len tento žiak/zamestnanec. Trieda žiaka pokračuje v prezenčnom vyučovaní.

            Pokiaľ rodič pošle do školy žiaka, ktorý má byť v karanténe, dopúšťa sa priestupku na úseku verejného zdravotníctva podľa § 56 ods. 1 písm. k) zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorý rieši regionálny úrad verejného zdravotníctva.

            Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt inej pozitívnej osoby), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u osoby nepotvrdí ochorenie COVID-19. Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka všeobecnému lekárovi pre deti a dorast, ktorý na jeho karanténu dohliada.

            Osoby, u ktorých bolo potvrdené ochorenie COVID-19 idú do domácej izolácie. Domáca izolácia trvá po dobu 10 dní od dátumu vykonania PCR-RT testu s pozitívnym výsledkom, pokiaľ sa počas posledných troch dní tejto doby u tejto osoby nevyskytol ani jeden z klinických príznakov ochorenia COVID-19.

            Osoby, ktoré boli označené ako úzke kontakty, idú do karantény (okrem výnimiek podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR). Karanténu je možné ukončiť po 7 dňoch, pokiaľ výsledok RT-PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň od posledného kontaktu s pozitívnou osobou je negatívny a osoba nemá žiadne príznaky COVID-19.

            Vzhľadom na narastajúci počet pozitívnych prípadov, žiadame rodičov, aby dôsledne vykonávali domáce samotestovanie Ag testami v domácom prostredí, aby v prípade pozitivity ihneď informovali triednych učiteľov a škola mohla prístúpiť k sprísneníným hygienicko-epidemiologickým opatreniam.

            Testovanie odporúčame relizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade príznakov ochorenia COVID-19.

            Podrobnejšie informácie: Skolsky_semafor_platny_od_15_10_2021

            Ďakujeme za pochopenie!

            Vedenie školy

        • OZNAM PRE RODIČOV
          • OZNAM PRE RODIČOV

          • Vážení rodičia!

            Chceme Vás informovať o aktuálnych opatreniach, ktoré platia podľa Školského semaforu vydaného 15.10.2021 pre základné školy.

            • Bezpríznakovosť: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka rodič predkladá po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov). Prosíme Vás, aby ste prednostne využívali na odosielanie potvrdenia rodičovské konto cez edupage.
            • Ospravedlnenie dochádzky: Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Lekár vydá ospravedlnenku až vtedy, ak je žiak chorý viac ako 5 dní (to preto, aby sa lekári odbremenili od administratívy).
            • Neospravedlnená neprítomnosť môže mať za následok zhoršenú známku zo správania, prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky. Podozrenie zo zneužívania ospravedlňovania dochádzky žiaka preskúmava na podnet školy miestny príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.
            • Úzky kontakt: je kontakt osoby s osobou pozitívnou na COVID-19, ak pri tomto kontakte:
            • 1. boli osoby v priamom fyzickom kontakte,
            • 2. boli osoby od seba vo vzdialenosti menšej ako 2 metre dlhšie ako 15 minút,
            • 3. osoby boli v interiérovom alebo inak uzatvorenom priestore dlhšie ako 15 minút,
            • 4. osoby cestovali spoločne dopravným prostriedkom dlhšie ako 15 minút alebo
            • 5. osoby nemali prekryté horné dýchacie cesty a osoba pozitívna na ochorenie kašľala alebo inak šírila infekčné výlučky.

            V záujme zachovania zdravia zamestnancov školy a žiakov, a taktiež prezenčného vyučovania, žiadame rodičov, aby do školy neposielali deti s akýmikoľvek príznakmi infekcie. Škola opakovane upozorňuje žiakov na potrebu dodržiavania hygienických pravidiel pri kašľaní a kýchaní, ako aj na potrebu pravidelného umývania rúk. V škole prebieha dôkladná dezinfekcia. Žiaci majú v triedach výnimku z nosenia rúšok, ale mimo triedy musia mať rúško na tvári. Vzhľadom  na narastajúci počet pozitívnych prípadov v triedach odporúčame, aby žiaci rúško v triedach nosili.

            Vedenie školy