• Slávnostné ukončenie šk.roka 2020/2021
          • Slávnostné ukončenie šk.roka 2020/2021

          • Riaditeľstvo Spojenej školy Lendak oznamuje svojim žiakom, že slávnostné ukončenie šk.roka 2020/2021 sa uskutoční 30.6.2021 o 10.00 hod. na školskom ihrisku. V prípade nepriaznivého počasia pôjdu žiaci hneď do svojich tried a slávnostné ukončenie bude cez školský rozhlas.

            Ráno o 8.00 hod. bude v Kostole sv.Jána Krstiteľa ďakovná svätá omša, na ktorú sme všetci pozvaní. 

            Vedenie školy

          • Celoslovenská súťaž "Čitateľský oriešok"

          • Michaela Smoleňáková, 4.A - 3. miesto

            Naša žiačka Miška Smoleňáková sa zapojila do celoslovenskej súťaže "Čitateľský oriešok". Cieľom súťaže je rozvíjať u žiakov čítanie s porozumením, vnímanie medzipredmetových vzťahov, logické myslenie a výtvarnú kreativitu. Súťaž sa skladá z čitateľskej časti a výtvarnej časti. Žiaci mali prečítať dva príbehy a prelúskať sa úlohami za textom. Vo výtvarnej časti  mali oba príbehy výtvarne prepojiť a nakresliť príbeh  do jedného obrázku. Miška si počínala veľmi dobre a získala v kategórii "Ocenenie verejnosti" 3. miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy a obce!

        • Vodičský preukaz cyklistu
          • Vodičský preukaz cyklistu

          • Dopravná výchova - prierezová téma

            Žiaci 4. ročníka našej školy absolvovali v stredu 09.06.2021 zavŕšenie prierezovej témy Dopravná výchova v primárnom vzdelávaní. Počas uplynulých štyroch rokov sa systematicky oboznamovali s teoretickými poznatkami, ale aj praktickými zručnosťami z oblasti dopravnej výchovy. Priebežne na rôznych vyučovacích predmetoch spoznali základné dopravné značky a pravidlá cestnej premávky, ktoré dennodenne používajú v konkrétnych situáciách na chodníkoch a cestách, či už ako chodci, cyklisti alebo cestujúci. Uzavretie tejto prierezovej témy v primárnom vzdelávaní pozostávalo z overenia teoretických poznatkov žiakov formou testu a z praktickej jazdy na bicykli. Úlohou štvrtákov bolo prejsť na bicykli cez zúžený priestor, skloniť sa počas jazdy pod prekážku, prejsť slalom a dať počas jazdy rukou znamenie o zmene smeru, keďže museli obchádzať prekážku. Schopnosť udržať rovnováhu na bicykli si žiaci otestovali prejazdom po doske, ktorá sa preklápala. Aby sme žiakom spestrili trasu, pripravili sme pre nich aj zábavnú úlohu: preniesť pohár s vodou a nevyliať ju pritom. Na základe úspešného absolvovania testu a jazdy zručnosti získali všetci štvrtáci symbolický „Preukaz cyklistu“ a užitočný odrazový prívesok. Veríme, že prispeje k ich bezpečnosti na cestách a že všetko, čo sa žiaci z dopravnej výchovy v škole naučili, budú aj naozaj na cestách dodržiavať.   

            Za prípravu teoretickej a praktickej časti dopravnej výchovy ďakujeme Mgr. Kataríne Draveckej a Mgr. Márii Dudaškovej. (foto vo fotoalbume)

        • Už sú nové školské video-noviny za mesiac MÁJ!
          • Už sú nové školské video-noviny za mesiac MÁJ!

          • V sekcii O ŠKOLE, v priečinku školské videá, si môžete pozrieť nové školské noviny za mesiac máj 2021. Dozviete sa, aké aktivity sa uskutočnili na pôde našej spojenej školy. Samozrejme, ak máte čas, pozrite si aj ďalšie školské noviny či iné videá. Určite váš čas bude využitý. :)

            Touto cestou ďakujeme Mgr. Márií Hudáčekovej, ktorá spolu so žiakmi vytvára archív školského života v rámci krúžku Školská televízia.