• Stavanie snehových sôch

          • súťaž pre žiakov 4. až 7. ročníka

            29. januára 2019 mali  žiaci štvrtého až siedmeho ročníka (28 žiakov) súťaž v stavaní snehových sôch.  Žiaci súťažili v družstvách, najviac žiakov  sa zúčastnilo z V. C. Žiaci si doniesli lopaty, vedrá, rôzne rekvizity na dotvorenie  snehových sôch a kopy snehu menili na autá, hrady, zvieratá, sochy ... Súťažiaci  mali  výborný sneh na stavanie a príjemné počasie. Pani učiteľky Mgr. D. Galliková, Ing. M. Švorcová a Mgr. M. Hudačeková vyhodnotili prácu jednotlivých družstiev. Najviac sa im páčili tieto snehové diela: 

            • Lyžiar - Mária Galliková, Sára Neupauerová, Mária Majerčáková, 5.C
            • pretekárske auto - Štefan Suchanovský, František Selvek,5.C, Ján Majerčák 4.C
            • auto Blesk McQueen - Marián Dvorčák, Timotej Zavadský 5.C, Zdenka Zavadská 1.C
            • Bratislavský hrad - Michaela Badovská, Dominika Hudačeková, Štefánia Budzáková 4.A
            • had anakonda - Andrej Selvek, Dávid Švec, Miroslav Selvek 5.C.     

            Poďakovanie patrí aj triednym učiteľom za spoluprácu pri zorganizovaní tejto obľúbenej súťaže.

            Za aktivitu boli zodpovedné pani učiteľky Ing. Mária Švorcová, Mgr. Daniela Galliková.

        • Okresné kolo v bedmintone
          • Okresné kolo v bedmintone

          • Dňa 29.1.2019 sa konalo okresné kolo v bedmintone v Huncovciach. Súťaže sa zúčastnilo šesť základných škôl: Huncovce, Spišská Stará Ves, Vrbov, Slovenská Ves,  Kežmarok a Lendak. Naše družstvo tvorili žiaci: Tomáš Halčin VII.B, Ján Koščák VII.B, Antónia Galliková VII.B, Michaela Fudalyová VII.B. Chlapci získali pekné 2.miesto. Nad ich sily bolo len jedno družstvo. Po dvojhrách bol stav 1:1 a od prvého miesta a postupu na kraj nás delili dva košíky,  keď rozhodujúci tretí set vo štvorhre lepšie zvládla ZŠ Nižná brána.

             

             

            1. ZŠ s MŠ Nižná brána 8, Kežmarok          

            2. SŠ Školská 535/5, Lendak

            3. ZŠ Grundschule Kežmarok          

            4. ZŠ Školská 212, Huncovce          

            5. ZŠ Štúrova 231/123, Spišská Stará Ves   

            U žiačok boli zápasy vyrovnanejšie, hrali sa aj štvorhry. Družstvo dievčat po náročných zápasoch napokon skončilo až na 5. mieste. K lepšiemu umiestneniu nám chýbalo trocha šťastia, keďže naše žiačky výkonnostne mali na druhé miesto. Jeden set so žiačkami zo Slovenskej Vsi nás pripravil o postup zo skupiny a boje o lepšie umiestnenie.  

            1. ZŠ Grundschule Kežmarok

            2. ZŠ s MŠ Slovenská Ves 313, Slovenská Ves

            3. ZŠ Školská 212, Huncovce           

            4. ZŠ Vrbov 266, Vrbov

            5. SŠ Školská 535/5, Lendak

             6. ZŠ Štúrova 231/123, Spišská Stará Ves

            Naši siedmaci boli v miernej nevýhode oproti ostatným súťažiacim, keďže väčšina z nich boli žiakmi deviateho ročníka. O to viac nás to teší, že naši žiaci odohrali vyrovnané sety a do budúcnosti máme nádej na lepšie výsledky. Žiakom blahoželáme k peknému umiestneniu na okresnom kole a ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy! Za prípravu žiakov zodpovedal Mgr. Štefan Suchanovský. (foto vo fotoalbume)

             

        • Prikrmovanie lesnej zveri
          • Prikrmovanie lesnej zveri

          •                              Tatranská Javorina - environmentálna výchova, 3.C a 3.D

            Dňa 24. januára 2019 mali žiaci 3.C a 3.D zaujímavé popoludnie. Zúčastnili sa v mrazivých januárových dňoch prikrmovania lesnej zveri. Najprv  navštívili jednu z najkrajších historických stavieb Tatranského národného parku, drevený poľovnícky kaštieľ (zámoček). Po absolvovaní prehliadky kaštieľa  sa presunuli s pánom Jánom Halčinom  do blízkych lesov v Tatranskej Javorine.

            Tam žiakov oboznámil s tým, ako to v lese funguje. Krmivo, ktoré mali žiaci pripravené pre zvieratká si  vyniesli  v ruksakoch na chrbtoch ku krmelcu  a zvieratám  pripravili „švédske stoly“. Pri krmelci na deti už čakal Ing. Ľubomír Olexa, aby im predviedol vábenie lesnej zveri na vábničkách. V tejto oblasti je totiž majstrom Slovenska. Bol to pre nich nezabudnuteľný zážitok.  Všetci cestou  pozorne sledovali každé zákutie lesa, či neuvidia srnku alebo jeleňa. V snehu pozorovali veľa stôp od hladnej zveri.  Sprievodca TANAPu zaujímavo rozprával o prírode, o zvieratách, a tak sa žiaci dozvedeli veľa nového o našej krásnej zimnej prírode. Veríme, že aj týmto našim pričinením zvieratká prežijú tieto tuhé mrazy. Veľká vďaka patrí pánovi Jánovi Halčinovi a  pracovníkom TANAPu.

            Za aktivitu boli zodpovedné Mgr. Ružena Vaverčáková a Mgr. Helena Hudáčková (foto vo fotoalbume)

        • Víťazstvo mladých futbalistov na turnaji v Poľsku
          • Víťazstvo mladých futbalistov na turnaji v Poľsku

          • Turnaj mladších  žiakov- Podegrodzie_2019

            V utorok 22.1.2019 sa v poľskom meste Podegrodzie  konal futbalový turnaj žiakov narodených v roku 2007 a mladších. Ako jediné mužstvo zo Slovenska sme sa toho turnaja zúčastnili aj my. Naším cieľom bolo čo najúspešnejšie reprezentovať našu školu a ukázať našim poľským kolegom, ako pracujeme s deťmi. Po príchode na miesto sme sa zoznámili s halou, v ktorej sme odohrali turnaj a po menšej rozcvičke sme sa pripravili na prvý zápas. Každé mužstvo malo svoju kvalitu a preto aj výsledky jednotlivých zápasov boli často rozdielom jedného gólu.  Spolu sa turnaja zúčastnilo 5 družstiev. Hralo sa systémom každý s každým, 2 x 10 minút. Chlapci hrali pekný kombinačný futbal a za predvedenú hru si odniesli z Poľska 1.miesto. Gratulujeme a prajeme chlapcom ešte veľa ďalších športových úspechov.

            ZOSTAVA:

            1. Julián Ján Hudáček – 7.A

            2. František Gallik – 5.B

            3. Martin Gallik - 5.B

            4. Alan Chudík – 5.B

            5. Gabriel Pavlík – 5.B

            6. Norbert Orolín – 5.B

            7. Lukáš Koščák -5.D

            8. Martin Neupauer – 5.A

            9. Marek Stolár - 4.B

            10. Štefan Neupauer – 4.A

            11. Lukáš  Neupauer - 6.C

            12. Dominik Andráši – 5.C

             

             

            Tréner: Ing. Ján Andrejovský

            Asistent trénera: Mgr. Ján Stupák

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Obvodové kolo v Kežmarku

            26. ročník súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko sa konal v Mestskej knižnici v Kežmarku. Ako každý rok, aj tento rok sme sa súťaže zúčastnili. Reprezentovali nás Sofia Špaková, 7. D, Viktória Andrášiová, 4. B a Samuel Halčin, 3. D. Svojím krásnym prednesom spríjemnili dopoludnie všetkým súťažiacim a samozrejme, najmä porote.

            Z našich žiakov sa podarilo umiestniť Sofii Špakovej, 7. D (Mgr. J. Budzáková), ktorá získala 3. miesto. Sofii a ostatným žiakom blahoželáme a prajeme veľa úspechov. Pedagógom ďakujeme za prípravu žiakov na súťaž. 

        • ...a slovo bolo u Boha...
          • ...a slovo bolo u Boha...

          • okresná regionálna recitačná súťaž 

            Dňa 19.01.2019 sa v Poprade uskutočnila okresná regionálna recitačná súťaž  v prednese kresťanskej poézie a prózy. Súťaž prebiehala v priestoroch Spojenej škole sv. Jana Pavla II. Našu školu reprezentovali žiaci Stanislav Ripka 9.C, Anna Majerčáková 8.D a Zuzana Budzáková 4.D.

            Žiaci získali tieto umiestnenia:

            Zuzka Budzáková, 4. D  - 2. miesto  (Mgr. Eva Dvorčáková)

            Anička Majerčáková, 8. B -  3. miesto. (Mgr. Lenka Jurašková)

            Žiakom srdečne blahoželáme a vyučujúcim ďakujeme za prípravu žiakov na súťaž! Za akciu bola zodpovedná Mgr. Lenka Jurašková.

             

          • Turnaj najmenších futbalistov

          • Toporec

            Naši najmenší futbalisti sa v sobotu 5.1.2019 zúčastnili futbalového turnaja, ktorý organizoval MŠK Podolínec. Turnaj sa konal v Toporci a hralo sa v dvoch skupinách. Hralo sa systémom 5 + 1, raz 15 minút.  Naši chlapci sa stretli s mužstvom z  Novej Ľubovne, s ktorým hrali veľmi opatrný futbal. Pre niektorých to bol prvý turnaj v hale, a preto sme sa niekedy nevedeli poriadne zorientovať na ihrisku. S neskorším víťazom turnaja sme nakoniec remizovali 1:1 po góle Zdenka Žmijovského. Druhý zápas bol už trošku lepší z našej strany. Svojou bojovnosťou a neustálym búšením do súpera sme si vypracovali množstvo šancí. Premenili sme len jednu a zápas s Ľubicou sme vyhrali 1:0. Posledný zápas s poľským mužstvom Orniwo Piwniczna bol veľmi vyrovnaný. Môžem povedať, že sme boli lepší, čo nakoniec aj potvrdil náš kapitán a zároveň najlepší hráč nášho mužstva Dominik Neupauer, ktorý nechytateľnou strelou rozhodol o našom víťazstve.

            Naši mladí bojovníci v skupine neprehrali ani jeden zápas, ale keďže sme mali horšie skóre ako náš súper z Ľubovne, tak sme nakoniec skončili na 2. mieste. Z druhej skupiny skončila na 2. mieste Stará Ľubovňa, s ktorou sme sa streli v boji o 3. – 4. miesto. Hral sa veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom sme sa ujali vedenia po góle Dominika Neupauera. Súper vyrovnal a zápas sa v riadnom hracom čase skončil 1:1. Nasledovali penalty. V našej bráne stál Andrej Ripka, ktorý jednu penaltu súperovi chytil, a tak rozhodol o našom víťazstve. Pokutové kopy sme vyhrali v pomere 4:3. Za naše mužstvo skórovali: 2 x Dominik Neupauer, Zdenko Žmijovský, Lukáš Neupauer. Pekné 3.miesto !!!

            Gratulujem chlapcom a zároveň by som chcel poďakovať aj rodičom, ktorí svoje deti podporujú v športe!

            Skupina A: ŠK Nová Ľubovňa, Orniwo Piwniczna , Spojená škola Lendak, FK Ľubica

            Skupina B: FK Stará Ľubovňa, MŠK Podolínec, MKS Muszyna, FK Spišské Hanušovce            

            Našu obec reprezentovali: Andrej Ripka, Dominik Neupauer, Zdenko Žmijovský, Tadeáš Výrostek, Lúkáš Neupauer, Tomáš Hudáček, Timotej Jašňák, Pavol Gallik, Michal Halčin, Dávid Martiček, Martin Chovanec. 

            Mgr. Ján Stupák, tréner

        • Novoročný volejbalový turnaj
          • Novoročný volejbalový turnaj

          • Vo štvrtok, 3. januára 2019, sa uskutočnil štvrtý ročník Novoročného volejbalového turnaja starších žiačok. Pozvanie prijali volejbalistky z Liptovského Hrádku, Popradu, Spišskej Novej Vsi, Kežmarku a družstvo našich dievčat. Hralo sa systémom každý s každým na dva víťazné sety. V prípade remízy sa odohral tretí set do 15. Celkovo sa na turnaji odohralo 10 zápasov, z toho 3 zápasy rozhodli o svojom víťazovi až v tajbrejku. Vyhrať mohol naozaj každý, nakoľko tímy boli z hľadiska síl pomerne vyrovnané.

            Celkové poradie turnaja:

            1.miesto VK Junior Poprad

            2.miesto VK Spišská Nová Ves

            3.miesto VK Liptovský Hrádok

            4.miesto VK ZŠ Lendak

            5.miesto MŠK Oktan Kežmarok

            V závere turnaja sme ocenili vecnými cenami najlepšie hráčky jednotlivých tímov. Za Poprad bola ocenená Anna Pavolková, za  Kežmarok Karin Gibľáková, Spišská Nová Ves nominovala Barborku Puškárovú a Liptovský Hrádok Lili Kubovú. Za naše družstvo bolo ocenená Anička Orolínová, ktorá zastáva pozíciu nahrávačky.  

            Veľké poďakovanie patrí Spojenej škole Lendak a Obci Lendak, ktorí nás podporujú v týchto aktivitách. Za organizáciu turnaja boli zodpovední Mgr. Mária Hudáčeková a Mgr. Tomáš Hudáček.

             

        • Vianočná ozdoba
          • Vianočná ozdoba

          • Regionálna výchova 5. - 8. ročník

            Žiaci 5. až 8. ročníka počas mesiaca december zhotovovali vianočné ozdoby na stromček, betlehemy, dekorácie na stoly a tak sa pripravovali na slávenie sviatkov, vianočnú výzdobu školskej jedličky a priestorov školy. Preukázali svoje výborné zručnosti a šikovnosť pri zhotovovaní tradičných ozdôb.

            Najšikovnejší žiaci boli odmenení cenami:

            1. miesto -  Paula Neupauerová 5.B
            2. miesto -  Terézia Stolárová 8.D
            3. miesto – Denis Halčin 8.B

            Mimoriadnu cenu získal za zhotovenie betlehema  Gabriel Budzák 7.D. Srdečne blahoželáme! Za aktivitu bola zodpovedná Mgr. Veronika Galliková.